Coronavirus presset i bakgear: Kontakttal er på 0,8

For anden uge i træk er kontakttallet under en, hvilket vil sige, at smitten ikke er i vækst.

 
Genåbningen af Danmark er i gang, og der var en ny aftale på plads i denne uge. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smitten med coronavirus går i øjeblikket den rigtige vej i Danmark.

Kontakttallet for coronapandemien er på 0,8. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Tallet var det samme i sidste uge.

»God sæsoneffekt og vacciner kan igen ses på kontakttallet. Det er beregnet til 0,8. Genåbningen går som planlagt,« skriver han på Twitter.

Når kontakttallet – også kendt som smittetrykket – er på 0,8, vil det sige, at ti smittede i gennemsnit smitter otte andre.

Kontakttallet – også kendt som smittetrykket – bruges af myndighederne som et blandt flere pejlemærker til at se, hvordan coronapandemien udvikler sig i samfundet.

Tallet er bagudskuende, fordi det udregnes ved at se på smittetilfælde, der har fundet sted – helt præcist er det beregnet ud fra smittesituationen for halvanden uge siden.

Ud over kontakttal kigger myndighederne blandt andet på antallet af smittede i de daglige opgørelser og antallet af nye patienter med coronavirus på hospitalerne.

Smittetallene og indlæggelser har været kraftigt faldende på det seneste.

Mandag blev der registreret 237 smittetilfælde, hvilket er det laveste siden september sidste år.

Samtidig er antallet af indlæggelser faldet til omkring 100, hvilket heller ikke er set lavere siden september sidste år.

/ritzau/