Corona-karantæne sender TV2 News-program til tælling

Om søndagen sender TV2 News normalt mediemagasinet "Presselogen", men programmet er aflyst denne søndag.

Den første dansker til at blive konstateret smittet med coronavirus arbejder til dagligt på TV2 News med adresse på Teglholmen i København. (Arkivfoto) Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hver søndag klokken lidt over 10 sendes mediemagasinet "Presselogen" på TV2 News. Her er der fokus på pressens dækning af ugens tophistorier.

Men programmet er aflyst denne søndag, fordi kanalen er ramt hårdt af corona-karantæne.

Det bekræfter vært Miriam Zesler på Twitter, efter at en seer søndag formiddag har spurgt, hvorfor programmet er udgået fra søndagens sendeflade.

- Omprioritering af redaktionelle kræfter, da 16 medarbejdere er sendt i karantæne pga. coronavirus. Der var mest at hente her, derfor aflyst, skriver hun til seeren.

Hun henviser til, at 16 af hendes kollegaer i øjeblikket sidder i hjemmekarantæne i 14 dage.

Det sker, efter at en TV2 News-medarbejder - en mand - er konstateret smittet med coronavirus efter en skiferie i Italien.

Nyheden om medarbejderen kom frem torsdag, og han blev dermed den første dansker til at blive konstateret smittet med coronavirus.

Medarbejderen var på arbejde onsdag, men fik det dårligt og blev sendt hjem.

Efterfølgende viste det sig, at han var smittet. Det blev af sundhedsmyndighederne vurderet, at manden havde haft tæt kontakt med en række kolleger, mens han var på arbejde onsdag. Derfor sidder 16 ansatte fra TV2 News i øjeblikket i hjemmekarantæne.

Det har presset vagtplanen på tv-stationen, og allerede torsdag skrev Zesler på Twitter, at "Presselogen" ville blive sløjfet.

- Der er nok at tage fat på, men vi sender desværre ikke Presselogen på søndag, skrev hun og tilføjede, at redaktionelle kræfter på stationen bliver omfordelt grundet coronavirus.

Normalt genudsendes "Presselogen" også om søndagen klokken 13, 18 og 21. Men det bliver altså ikke tilfældet denne søndag.

/ritzau/