Connie Nielsen spiller Karen Blixen i ny dramaserie

Danskfødte Connie Nielsen spiller hovedrollen i en ny dramaserie om en af Danmarks store forfattere.

Connie Nielsen, der spiller Karen Blixen, betragter den danske forfatter som et forbillede. Aske Alexander Foss / Al'AskA. / Handout/Free Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespilleren Connie Nielsen spiller forfatteren Karen Blixen i en ny dramaserie på streamingtjenesten Viaplay, der får premiere næste år.

Serien bærer titlen »Drømmeren - Karen Blixen bliver til«.

Det oplyser Viaplay og filmproducenten Zentropa i en pressemeddelelse.

»Karen Blixen har været et forbillede siden min barndom: en eventyrs-figur, ordkunstner, vidt rejsende, en tænker,« siger Connie Nielsen.

Handlingen foregår i 1930erne og tager sin begyndelse, da Karen Blixen vender hjem til Danmark efter mange år i Østafrika.

»Hun befinder sig på et absolut nulpunkt - ruineret, syg, fraskilt og med knuste drømme.«

»Fra dette udgangspunkt følger vi, hvordan Karen Blixen langsomt rejser sig fra nederlaget og genopstår som en enestående kunstner,« hedder det i pressemeddelelsen.

Danskfødte Connie Nielsen, der har medvirket i danske såvel som internationale film som »Brødre«, »Gladiator« og »Djævelens advokat«, spiller ikke bare hovedrollen.

Hun er også medvirkende producer på serien, som hun har fået ideen til sammen med Karoline Leth.

»Jeg er overbevist om vigtigheden for kvinder i alle aldre, og fra alle steder, at kende til denne enormt inspirerende historie,« siger Connie Nielsen.

Serien, der består af seks episoder, er færdigindspillet. Optagelserne er dels foregået i Danmark, dels i udlandet, oplyses det.

Senest har skuespilleren Birthe Neumann spillet rollen som Karen Blixen i filmen »Pagten«, som Bille August har instrueret.

Filmen er baseret på en bog af digteren Thorkild Bjørnvig, der havde et forhold til Blixen.

/ritzau/