Christiansborg lukker ned for besøg

Besøgene afskæres fra Christiansborg. Det sker for at begrænse smitterisikoen fra coronavirus.

Christiansborg, der her flager i anledning af Folketingets åbning 1. oktober 2019, lukker nu for besøgende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Også Folketinget tager nu skridt for at begrænse risikoen for coronasmitte.

For eksempel kan skoleklasser ikke længere besøge Christiansborg og Folketingets 179 medlemmer. Deltagerne i det tre timer lange rollespil »Politiker for en Dag« har ikke længere adgang. Og grupper, som har aftalt rundvisning med Folketingets besøgstjeneste eller et folketingsmedlem, må blive væk.

Det skriver Folketinget på sin hjemmeside, hvoraf det også fremgår, at tiltagene gælder frem til og med fredag den 23. april 2020.

Derudover lukker Folketinget ned for besøg i udsigtsposten i Christiansborg Tårn, og Folketinget har besluttet at træde ud af arrangementet Den Lille Kulturnat, der afholdes fredag den 13. Marts.

»Disse initiativer skal ses i forhold til det overordnede hensyn om at sikre, at Folketinget kan fortsætte sit arbejde med at behandle lovforslag og vedtage love. Dette hensyn har absolut første prioritet,« skriver Folketinget.

Alle, som har en aftale om en planlagt rundvisning og andre besøg, vil ifølge Folketinget blive kontaktet direkte og hurtigst muligt.

I en ny risikovurdering advarer de danske sundhedsmyndigheder om, at 580.000 danskere bliver smittet, og at mellem 1.680 og 5.600 danskere dør. Samtidig kan sygdommen vende tilbage til efteråret – i to forskellige versioner.