Brevkasse skal hjælpe unge med spiseforstyrrelser

Tirsdag åbner en ny online brevkasse, som skal hjælpe unge med spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd.

Det kan være svært at søge hjælp, hvis man har en spiseforstyrrelse. Nu åbner Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade en brevkasse, der skal gøre det nemmere for børn og unge at række ud. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børn og unge kan i dag søge rådgivning mod spiseforstyrrelser ved at ringe til Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Det kan dog være grænseoverskridende at række ud og søge hjælp. Derfor åbner foreningen nu en anonym online brevkasse.

»Mange har svært ved at søge hjælp og at finde modet til at ringe ind til os. Vi vil gerne gøre det nemmere,« fortæller direktør i foreningen Laila Walther.

Og behovet er der, fortæller Laila Walther. De modtager nemlig mange henvendelser via mail uden for foreningens åbningstid.

»Jeg forventer, at de i stedet for mails vil bruge brevkassen fremover,« siger Laila Walther.

Foreningen modtager årligt knap 4000 henvendelser, men de håber at nå ud til endnu flere med brevkassen.

»Der er mange, der ikke kan få fat på os, når vi ikke har åbent for eksempel i weekenden. Derfor glæder vi os til at sætte gang i brevkassen på spiseforstyrrelse.dk,« siger Laila Walther.

På hjemmesiden spiseforstyrrelse.dk kan man også læse, hvad andre unge eller pårørende har spurgt om.

»Når de læser andres spørgsmål og svar, bliver de inspireret til, hvad de selv kan gøre. Måske bliver de endda inspireret til at ringe til os,« siger Laila Walther.

Spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd kan trække tråde langt ind i voksenlivet. Derfor er det vigtigt at forebygge tidligt.

»Meget forskning viser, at jo tidligere spiseforstyrrelsen eller selvskaden bliver opdaget, jo hurtigere kan den unge komme tilbage til et normalt ungdomsliv,« siger Laila Walther.

I brevkassen kan alle unge, forældre og venner skrive og få hjælp fra de mange frivillige, der er tilknyttet rådgivningen. De frivillige har ofte erfaring med spiseforstyrrelser eller har selv været ramt.

Foreningen forventer, at de med den nye brevkasse vil nå ud til 500 personer årligt.

/ritzau/