Brændesalg lukkede sjællandsk by ned: »Køen var helt vanvittig og fortsatte seks kilometer ud af byen«

Allerede flere timer inden brændesalget var gået i gang, begyndte de første biler med trailere at ankomme, og lidt over klokken ni var køen så lang, at politiet blev alarmeret.

Hvalsø Savværk havde næppe forestillet sig, hvor stort et kaos det ville blive, da de meldte ud, at de ville sælge brænde en fredag i september fra klokken 10 til 12. Arkivfoto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke mange uger siden, at medierne kunne fortælle de første historier om danskere, der hamstrer brænde i stor stil.

Historier, vi næppe havde troet, vi skulle læse for blot et år siden.

Nu kan Sjællandske Nyheder så berette om endnu en kuriøs en af slagsen. Denne gang fra Hvalsø nord for Ringsted.

Her havde Hvalsø Savværk bebudet, at man ville sælge brænde fra 10 til 12. Men allerede omkring morgentrafikken klokken otte begyndte de første biler med trailere at ankomme, og lidt over klokken ni var køen så lang, at politiet blev alarmeret.

»Vi sender så en patrulje derud, der skal finde hoved og hale i, hvad der opholder trafikken. Da de ankommer ved 10-tiden, er køen heldigvis ved at blive afviklet«, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til sn.dk.

Problemet viste sig meget simpelt.

Hvalsø er en stationsby og har kun én passage under skinnerne – og den blev altså stoppet til, så snart de mange brændehamstrende danskerne ankom til byen med kurs mod savværket.

Ifølge savværket selv var køen til brændesalget usædvanlig lang.

»Som mange sikkert ved, har køen til morgen været helt vanvittig og fortsatte seks kilometer ud af byen. Politiet lukkede til sidst for vores salg og sendte folk hjem igen. Vi har derfor stoppet for brændesalget, indtil vi finder en løsning,« skriver Hvalsø Savværk selv på Facebook.

Savværket understreger gentagne gange i opslaget, at de ikke sælger mere brænde, før de har fundet en anden løsning end først til mølle-princippet.

Midt- og Vestsjællands Politi forklarer til sn.dk, at det er den enkelte trafikant, der er ansvarlig for trafikken – og ikke savværket.