Blærerøvens nye strømper bliver kaldt sexistiske: »Det er himmelråbende forkert«

En ny strømpekollektion i Føtex har skabt vrede på de sociale medier.

Arkivfoto. Mads Christensens nye strømpekollektion bliver anklaget for at være sexistisk. »Find nogle rigtige problemer at gå op i,« svarer han igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

»Hold mund - der er bold«

»Du bager – jeg smager«

»Jeg tager en bajer – bare gør rent som du plejer«

Sådan står der skrevet på »blærerøven« Mads Christensens nye strømpekollektion, som bliver solgt i Føtex og også har fundet vej til supermarkedets tilbudsavis.

20 kroner koster et par, og i promoveringens tjeneste optræder Mads Christensen selv som model for sit tekstilpåfund, der har teksten skrevet under fodsålen.

Strømperne og deres budskab har imidlertid trådt flere kunder over tæerne, og siden søndag har brugere på Twitter og Facebook skældt ud på skiftevis Mads Christensen og Føtex.

Kunderne mener, at strømperne er sexistiske.

»Føtex har dette røvnederen sexistiske udvalg på hylderne. Jeg er træt. Jeg magter næsten ikke at tage kampen op. Mads, du er et svin,« skriver en bruger, som har fået 314 likes.

»I har ikke én, men to vareserier med direkte mandschauvinistisk tryk. Det er himmelråbende forkert, og I må og skal gøre noget ved det,« skriver en anden.

»Jeg hader Mads Christensen,« skriver en tredje.

Og så sker der det, som ofte sker på de sociale medier:

Nogle bliver stødt over, at andre er stødt.

»Hvis man vil blive forarget, så er det nemt (…) Træk vejret og fokuser dine kræfter på reelle problemer i stedte for den her omgang ligegyldige vås,« skriver en.

»Krænkelseskulturen lever i bedste velgående. Brug krudtet på noget vigtigt,« lyder det fra en anden.

Mandag svarede Mads Christensen igen på kritikken i B.T.

Ifølge ham har strømperne intet med sexisme at gøre.

De er tværtimod lavet for at sprede et lille, hyggeligt smil, og i øvrigt elsker han kvinder, forsvarer han.

»Hvis man kan blive ked af det over det her, så synes jeg, at man skal tage noget beroligende medicin. Og jeg synes, at de personer, der bliver sure over det, skulle finde sig nogle rigtige problemer at gå op i,« siger Mads Christensen.

En repræsentant fra Føtex svarer ligeledes på de kritiske røster i en Facebooktråd:

»Strømperne er tiltænkt de af vores kunder, som ønsker et sjovt lille statement, når de går rundt derhjemme, eller de kunder, der måske ønsker at drille deres partner eller en ven.«