Bjarke Ingels bliver nu fransk ridder

Den internationalt fremtrædende arkitekt Bjarke Ingels modtager fredag den fornemme franske hædersbevisning Ordre des Arts et Lettres.

Bjarke Ingels er i forvejen Ridder af Dannebrog. Nu bliver han også fransk ridder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels kan nu føje endnu en fornem titel til sit CV.

Fredag modtager han nemlig den fine franske ridderorden Ordre des Arts et Lettres. Dermed kan han kalde sig »chevalier« – eller på dansk »ridder«.

»Det er jeg selvfølgelig enormt stolt af. Frankrig er et land, der virkelig prioriterer kulturen,« siger Bjarke Ingels til DR Nyheder.

På årsbasis bliver maksimalt 200 fremtrædende personligheder inden for kunst og kultur tildelt den franske hædersbevisning.

Bjarke Ingels, arkitekt

»Nu kan jeg kalde mig dobbeltridder. Det er da ret cool.«


Bjarke Ingels tegnestue, BIG, har i de senere år sat markant præg på Frankrig, blandt andet med en udvidelse af Sorbonne-universitetet i Paris, den kommende metrostation Bondy, kulturhuset Méca i Bordeaux og genåbningen af det fornemme stormagasin Galeries Lafayette på Champs Élysées.

Den 45-årige arkitekt er i forvejen Ridder af Dannebrog.

»Nu kan jeg kalde mig dobbeltridder. Det er da ret cool,« fortsætter Ingels, der bliver slået til fransk ridder på den franske ambassade i København.

Blandt de danskere, der kan bryste sig af at være franske riddere, er skuespillerne Mads Mikkelsen og Sidse Babett Knudsen, musikeren Benjamin Koppel, forfatter Jens Christian Grøndahl og kunstner Olafur Eliasson, skriver DR.