Bilredaktør: Vær opmærksom hvis sneen kommer onsdag

Med forventet sne i dele af landet er det vigtigt at være opmærksom, hvis man skal ud på vejen onsdag morgen.

Arkivfoto: DMI udsendte tidligere tirsdag et varsel om, at der kan komme kraftigt snefald i Nordjylland, Nordøstjylland, i Storebæltsområdet og i Vest- og Nordsjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal man ud at køre onsdag, kan det være en god idé at forberede sig på den sne, som ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kan ramme dele af landet natten til onsdag og i løbet af onsdagen.

Det siger Søren W. Rasmussen, som er bilteknisk redaktør på FDM's medlemsblad, Motor.

»Det vigtigste er, at man gør bilen klar til den her vintertur. Det vil sige, at man fjerner alt sne fra ruderne og sørger for, at alle ruderne er afiset, så man kan se ordentligt ud,« siger han.

DMI udsendte tidligere tirsdag et varsel om, at der kan komme kraftigt snefald i Nordjylland, Nordøstjylland, i Storebæltsområdet og i Vest- og Nordsjælland.

Kraftigt snefald betyder, at der lokalt kan falde over 15 cm sne på seks timer.

Lufttemperaturen vil holde sig omkring frysepunktet, så sneen vil have karakter af tøsne. Jordtemperaturen er også relativt høj, hvilket betyder, at en del af sneen ifølge DMI vil smelte relativt hurtigt.

Hos Vejdirektoratet holder man også øje med vejrudsigten. Det fortæller Carina Meldgaard Frandsen, som er teamleder ved driftscentralen hos Vejdirektoratet.

»Når snefaldet nærmer sig, så laver vi en saltning forud for snefaldet, så saltet arbejder med sneen i den første tid,« siger hun.

Saltet gør, at det er sværere for sneen at sætte sig fast på vejen, fortæller hun.

Vejdirektoratet holder øje med, om det bliver nødvendigt at køre med sneplove.

Men er der alligevel glat føre, når man skal ud at køre onsdag, opfordrer Søren W. Rasmussen til, at man holder længere afstand og kører langsommere, end man plejer.

»Det hænger simpelthen sammen med, at sne og is på vejen betyder, at friktionen er nedsat, og at man har behov for længere afstand til at bremse på,« siger han.

De fleste steder vil der ifølge DMI falde mellem to centimeter og otte centimeter sne. Men lokalt kan der falde mere.

/ritzau/