Barack Obama besøger Skive i juni

USAs tidligere præsident deltager i samtale i KulturCenter Skive søndag den 12. juni under et arrangement med titlen »A Conversation with President Barack Obama«.

Barack Obama var præsident i USA fra 2009 til 2017. Nu kommer han til Skive (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama besøger søndag den 12. juni Skive.

Under en samtale i KulturCenter Skive vil den tidligere præsident tale om blandt andet ledelse og iværksætteri. Samtalen vil også have fokus på grøn omstilling. KulturCenter Skive står bag arrangementet.
Det skriver Skive Folkeblad.

»Præsident Obama er en af de personer i hele verden, som jeg ser allermest op til, og derfor glæder jeg mig overordentligt meget til personligt at byde ham velkommen her i KulturCenter Skive. Han har i den grad brugt sit magtfulde embede til at gøre verden til et bedre sted, og han er en af de ledere på verdensplan, der er allermest respekt omkring. Jeg er derfor overbevist om, at nuværende og kommende ledere vil gå fra arrangementet med ny inspiration og motivation til at gøre det endnu bedre i fremtiden,« understreger Knud Bjerre, direktør for KulturCenter Skive.

»I en tid med store udfordringer og forandringer sikrede præsident Obamas ledelse en stærkere økonomi, et mere ligestillet samfund og at USA blev en nation med øget sikkerhed og respekt verden over. Obama-årene var en epoke, hvor der ikke bare var flere, der oplevede et land i positiv forandring, men også en periode hvor flere begyndte at se Amerika på den måde, som Obama altid har gjort – nemlig som det eneste sted på jorden, hvor så mange drømme og historier kan blive til virkelighed,« skriver KulturCenter Skive i en pressemeddelelse om besøget.

Gennem sine otte år som USAs leder var Barack Obama kendt for sit slogan »Yes, we can!«, (Ja, vi kan!), som han lancerede i en tale under sin første kampagne for at blive præsident.

Efter Barack Obama for godt fem år siden forlod Det Hvide Hus i Washington, har han brugt masser af tid på at tale til og undervise fremtidens ledere.

»Det er første gang, en tidligere amerikansk præsident besøger Skive,« skriver Skive Folkeblad.

Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard ser det kommende besøg af Barack Obama som et stort øjeblik for byen. Det gør han især i lyset at Skiveegnens stærke tradition for at iværksætteri og selvstændighed og også i lyset af Skive Kommunes markante grønne profil med GreenLab Skive som et stærkt grønt fyrtårn, hvis lys allerede nu kan ses langt ud over Skives kommunegrænse.

»Barack Obamas besøg i Skive den 12. juni vil uden tvivl blive et højdepunkt for ikke bare Skive, men hele Midt- og Vestjylland,« siger Peder Christian Kirkegaard.

Han lægger blandt andet vægt på, at Skive Kommune gennem de seneste godt 40 år har været dynamo for regionen, når det gælder udvikling af vedvarende energi.

»Det er derfor en stor ære, at en af de mest markante personligheder ser potentialet i et besøg i Skive og vil dele sine visioner om blandt andet ledelse og iværksætteri med et grønt miljøfokus.«

Arrangementet finder sted i Koncertsalen i KulturCenter Skive, søndag den 12. juni kom eftermiddagen.

Publikum bliver ledere, erhvervsfolk og studerende. Folk, der er interesseret i at overvære samtalen med Barack Obama, kan kontakte KulturCenter Limfjord.