Arbejdet med sikring af spildevandsledning udskydes i 24 timer

Store mængder spildevand fra Hovedstaden skal udledes i Øresund. Nu udskydes arbejdet til mandag.

Frederiksberg, Gentofte og Københavns Kommune har givet lov til, at der kan ledes 290.000 kubikmeter spildevand ud i Øresund (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Efter at der lørdag har været skarp kritik af, at forsyningsselskaberne Hofor og Novafos vil slippe 290.000 kubikmeter spildevand ud i Øresund, bliver arbejdet på spildevandsledningen nu udskudt i 24 timer.

Det oplyser Hofor i en mail til Ritzau.

- På grund af et byggeri oven på en vital spildevandsledning i Nordhavn i København skal Hofor i fem dage udlede spildevand fire kilometer ude i Øresund.

- Arbejdet var planlagt til at gå i gang søndag morgen, men efter aftale med Københavns Kommune er det nu udskudt i 24 timer, så det først påbegyndes mandag morgen, skriver Hofor.

Det er hovedspildevandsledningen, hvori spildevand fra København, Frederiksberg og Gentofte Kommune løber, der var planlagt midlertidigt lukket fra søndag og fem dage frem.

Årsagen er, at man er i gang med at udbygge Svanemølleholmen i Nordhavn i København.

Hofor og Novafos har tidligere udtalt, at udledningen ikke bør få betydning for vandkvalitet eller havmiljø. Men der er flere, som føler sig overhørt.

Både marinbiologer ved Danmarks Naturfredningsforening og Øresundsakvariet har kritiseret udledningen.

Også danske og svenske politikere har kritiseret afgørelsen.

Planerne er blevet godkendt af både Gentofte Kommune og Københavns Kommune. Det er de to kommuner, der har myndighed til at behandle sagen.

/ritzau/