Aarhus vil overgå sig selv og København med ekstra høj skyskraberplan

Går alt efter planen, vil landets to højeste »skyskrabere« om få år knejse over den jyske hovedstad. Den højeste er planlagt til 146 meter med udsigt til Samsø fra toppen.

Mindet 6 er planlagt til 146 meter fordelt på 40 etager og et indvendigt areal på over 40.000 kvadratmeter. Fold sammen
Læs mere
Foto: C.F. Møller

146 meter høj, 40 etager og udsigt til Samsø.

Sådan er visionerne for det, der kan gå hen og blive Danmarks højeste bygning, og står det til bygherren, vil »skyskraberen« knejse over Aarhus fra 2024.

Navnet på den markante bygning er Mindet 6 – opkaldt efter lokaliteten Mindet på Aarhus Havn – og øverst oppe skal der efter planen indrettes en restaurant med svimlende udsigt. Det skriver Jyllands-Posten.

Projektchef Morten Sparvath Thomassen

»Samtidig er huset så nær til centrum, at du får en helt særlig panoramaudsigt til både Samsø, Helgenæs og resten af byen.«


Det er ejendomsselskabet Olav de Linde, der står bag, og her siger projektchef Morten Sparvath Thomassen til avisen, at man satser på at have en godkendt lokalplan i slutningen af næste år, hvorefter man håber på at kunne gå i gang med at bygge året efter.

Han forklarer også, hvorfor huset skal være så højt:

»Det er for at byde ind med noget nyt byggeri i Aarhus, hvor man markerer, at byen ikke længere blot er en købstad, men en storby, hvor vi bygger tættere og højere. Samtidig er huset så nær til centrum, at du får en helt særlig panoramaudsigt til både Samsø, Helgenæs og resten af byen, ligesom huset vil markere slutningen på åen.«

Tegnestuen C.F. Møller betegner højhuset som »et lyst skulpturelt tårn«. Fold sammen
Læs mere
Foto: C.F. Møller.

Det er tegnestuen C. F. Møller, der står bag det markante design, og her betegner man bygningen som »et lyst, skulpturelt tårn og landmærke« med et kontorareal på 43.000 kvadratmeter.

Hvis planen føres ud i livet, bliver Mindet 6 blot fire meter højere end den 142 meter høje skyskraber Lighthouse, der aktuelt er under opførelse i Aarhus Øst, og som efter planen åbner i 2022 som Danmarks højeste bygning – 22 meter højere end den nuværende højdekonge, Herlev Hospital.

I hovedstadsområdet får Herlev Hospital dog følgeskab af det ligeledes 120 meter høje beboelseshøjhus Pasteurs Tårn, der ventes at åbne i Carlsbergbyen i 2024.

Tekstilkoncernen Bestseller har imidlertid fået godkendt en plan om at opføre et nyt koncernhovedsæde i Brande i Midtjylland med en højde på hele 320 meter, men planen er aktuelt sat i bero.