977 er konstateret smittet med coronavirus i Danmark

Antallet af registrerede tilfælde af coronavirus i Danmark er opjusteret tirsdag eftermiddag til 977.

 

En opdatering af antallet af smittede med coronavirus i Danmark viser sent tirsdag eftermiddag, at der er registreret 977 tilfælde. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut. Tallet var tidligere på dagen 960.

Sundhedsmyndighederne i Danmark tester ikke længere alle med symptomer. Derfor regnes der med, at det reelle smittetal er langt højere.

Der er ved opdateringen tirsdag eftermiddag ikke ændret ved, at der er registreret fire dødsfald, hvor personer har været smittet med coronavirus. Det vides ikke, om virusset er direkte årsag til dødsfaldene.

På Færøerne er der registreret 47 smittetilfælde. Her er 703 personer blevet testet virusset.

Antallet af personer, der er blevet testet, er også opjusteret. 6917 personer i Danmark er nu blevet testet for virusset.

Antallet af smittede har også ført til flere indlæggelser gennem de sidste par dage.

Fra en opgørelse tidligere tirsdag fremgår det, at der i hele landet er 82 personer indlagt med virusset.

18 af de personer er indlagt på intensivafdeling. Fire af de indlagte er i respirator. De fleste af dem, der er indlagt, befinder sig i Region Hovedstaden. I Region Midtjylland er 12 patienter indlagt, men tre af dem, er i respirator.

Tirsdag aften klokken 19.00 holder statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde om den nuværende situation.

Der har været spekuleret i, om regeringen kunne finde på at indføre et egentligt udgangsforbud, som Frankrig har gjort. Men det vil ikke være tilfældet, erfarer Ritzau.

En time efter holder dronning Margrethe tale.

Dronning Margrethe har tidligere på dagen underskrevet den hastelov, der giver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mulighed for at tage vidtgående værktøjer i brug for at mindske smitten med coronavirus.

Det vil sige, at loven officielt trådt i kraft.

/ritzau/