7-Eleven har åbnet hver tiende butik efter hackerangreb

Tirsdag aften er 18 7-Eleven-butikker åbne for betaling med MobilePay eller kontanter.

7-Eleven mistænker, at det er et hackerangreb, der har ført til, at kædens butikker ikke kan tage imod betaling. Tirsdag er der åbnet for betaling via MobilePay eller kontanter i nogle butikker. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går fremad for 7-Eleven, og tirsdag aften er 18 af kædens butikker åbne, hvor kunder kan betale med MobilePay eller kontanter.

Det oplyser 7-Eleven i et opslag på Instagram.

Butikkerne lukkede mandag, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

7-Eleven mistænker fortsat, at det skyldes et hackerangreb. Fra morgenstunden tirsdag var fem af kædens butikker genåbnet, og det tal er i løbet af dagen øget til 18.

»Desuden kører en række andre 7-Eleven-butikker på lokale driftsløsninger, og er derfor ligeledes åbne for betjening.«

»Der kan trygt handles i alle 7-Eleven-butikker, der er åbne, og vi håber på forståelse ved en evt. længere betjeningstid end normalt,« skriver nærbutikskæden i opslaget på Instagram.

SSelvomdet er fremgang med 18 åbne butikker, er det blot en brøkdel af de 176 butikker, som 7-Eleven har i Danmark.

De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet.

Langt størstedelen af de genåbnede butikker er i hovedstaden, men også ved Odense Stadion, ved Tuelsø Syd ved Sorø, på Sprogøvej i Hjørring og på Immervad og Frederiks Allé i Aarhus kan man tirsdag aften handle i en 7-Eleven.

Man kan som normalt hente GLS-pakker i butikkerne. Med hensyn til Sharebox skal kunder kontakte 7-Eleven på Facebook for at få hjælp.

/ritzau/