7-Eleven har åbnet 100 af 176 butikker efter hackerangreb

7-Eleven får stadig flere butikker delvist op at køre igen, men der kan være længere betjeningstid.

7-Eleven har 176 butikker i Danmark. De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nærbutikskæden 7-Eleven har i løbet af natten og morgenen fået flere butikker i drift.

Onsdag morgen er 100 butikker i »stabil drift« via et backup-system. Det vil sige, at de er åbne for køb med MobilePay og kontanter, men altså endnu ikke er i fulde omdrejninger.

»Vi arbejder videre og får flere butikker på i løbet af dagen. Herudover kører en række andre 7-Eleven-butikker stadig på lokale driftsløsninger og er derved også åbne.«

»Der kan stadig trygt handles i alle åbne 7-Eleven-butikker, men betjeningstiden kan måske opleves lidt længere end normalt,« oplyser 7-Eleven på Facebook.

Butikkerne lukkede mandag, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

Systemnedbruddet skyldes, at 7-Eleven er blevet udsat for et hackerangreb, som altså stadig to dage senere påvirker driften.

Tirsdag aften var meldingen, at 17 butikker var åbne for betaling med MobilePay eller kontanter.

7-Eleven har 176 butikker i Danmark.

De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet.

Butikkerne ligger også ved fem hospitaler, og en sjette er på vej.

Man kan som normalt hente GLS-pakker i butikkerne. Med hensyn til Sharebox skal kunder kontakte 7-Eleven på Facebook for at få hjælp.

7-Eleven vil give nye opdateringer om situationen igen senere onsdag. Det oplyser butikskæden onsdag

/ritzau/