29 smittetilfælde i forbindelse med EM-kampe i Danmark

Fodboldlandsholdet har spillet tre kampe ved EM - mod Finland, Belgien og senest mandag aften mod Rusland.

Kampen mellem Danmark og Rusland i Parken for 25.000 tilskuere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været 29 smittetilfælde med corona i forbindelse med EM-kampe på dansk grund.

Det siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, tirsdag på et pressemøde om den nuværende coronasituation.

»Aktuelt er der i alt rapporteret om 29 smittetilfælde, hvor personen har været smittet under kampen eller er blevet smittet under kampen. I teorien kan der være flere smittede,« siger hun.

Det danske fodboldlandshold har i denne måned spillet tre kampe i København. Senest mandag aften mod Rusland, hvor danskerne med en 4-1-sejr spillede sig videre til ottendedelsfinalen.

Danmarks første kamp var mod Finland 12. juni, og 17. juni spillede danskerne mod Belgien. Den sidste gruppekamp var mod russerne.

Anette Lykke Petri gør opmærksom på, at myndighederne nøje følger fodboldarrangementer. Heriblandt også storskærmsarrangementer, siger hun.

I ottendedelsfinalen møder Danmark lørdag klokken 18 Wales. Den kamp spilles i Amsterdam, og Erik Brøgger, der er direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice, siger på pressemødet, at der ikke bliver lavet nogen særaftale med de hollandske myndigheder omkring indrejse.

»Vi har dialog med de hollandske myndigheder, fordi vi skal være sikre på, hvordan deres regler er. Men vi blander os ikke i deres retningslinjer. De regler, der gælder på lørdag, bestemmer de i Holland,« siger Brøgger.

Danske fodboldfans, der vil se Danmarks næste EM – kamp, har mulighed for at rejse ind i landet. Men det kræver lidt planlægning.

Holland betragter nemlig Danmark som højrisikoland. Derfor er der tre regler for rejsende fra Danmark:

Man skal have en negativ PCR-test, der er maksimalt 72 timer gammel. Man skal gå i isolation i op mod ti dage ved indrejse, men man kan testes fra dag fem.

Og desuden skal man udfylde en karantæneattest, hvor der står, hvor man isoleres.

Er man kun i Holland i maksimalt 12 timer, er man dog undtaget karantænekravet, så det er den regel, som danske fodboldfans med billet til kampen skal være særligt opmærksom på.

/ritzau/