Verdensmester havde ikke noget valg: Det var pinligt

 

Danske Mads Pedersen var tvunget til at stille op i flere cykelløb, efter han overraskede alt og alle og vandt VM i slutningen af september.

Og det var selvom han faktisk var for syg til at køre på cykel.

Det afslører Trek-Segafredo-rytteren i et interview med TV 2 Sport.

»Jeg var syg, og jeg skulle køre for holdet. De havde præsenteret, at jeg kom. Der var ikke noget at gøre der. Så må man hakke hælene sammen og tage afsted,« fortæller Mads Pedersen.

Det hårde og regnfulde VM-løb i England havde sat sine spor hos den nykårede verdensmester, men fordi holdet allerede havde meddelt flere arrangører, at danskeren i den regnbuestribede VM-trøje ville stille op, var der intet at gøre.

»På en måde er det lidt pinligt, at jeg skulle stille op uden at være 100 procent klar. Jeg er verdensmester, og der er mange øjne på en, og så udgår jeg. Der er da også kommet nogle kommentarer på de sociale medier,« siger han.

Mads Pedersen var til start i Tour de l'Eurométropole, Tre Valli Varesine og Milano-Torino efter VM-triumfen, og det er ikke løb, som danskeren i dag kigger tilbage på med glæde.

Den 23-årige verdensmester var nemlig for mærket til at kunne præstere og endte med at måtte udgå af alle tre løb på grund af sygdom.

Mads Pedersen kom for alvor på alle danskeres læber, da han under VM i linjeløb for herre i England viste sine store kvaliteter og kørte først over stregen.

Det var samtidig første gang nogensinde, at en mandlig dansk cykelrytter løb med sejren.

Dagen efter triumfen vendte han hjem til Danmark, og der var langt fra tale om en stille og rolig modtagelse.

»Det er helt sindssygt at komme hjem til den modtagelse. Det er vildt at se så mange mennesker, der er mødt op for at fejre resultatet,« sagde Mads Pedersen i lufthavnen.