Var med til at bære kisten: Ærede afdød holdkammerat med sejr

»Vi ville gøre det for ham i dag.«

Tiesj Benoot dedikerede sin sejr på 1. etape af PostNord Danmark Rundt til sin afdøde holdkammerat Bjorg Lambrecht.

Den blot 22- årige Lambrecht afgik tragisk ved døden d. 5. august efter et voldsomt styrt i cykelløbet Polen Rundt, og Tiesj Benoot var meget tæt på den unge belgier, da de kørte sammen på Lotto-Soudal-holdet.

»Vi boede jo nærmest sammen, og man har et tættere forhold, end man har med en almindelig kollega. Han var ikke bare en kollega, men en tæt ven,« siger Benoot efter sejren i Silkeborg.

Det var en beskadiget lever, der tog livet af Lambrecht for 16 dage siden, og hele cykelverdenen har efterfølgende været i chok over det store talents pludselige død.

I sidste uge blev Bjorg Lambrecht begravet, og her var Tiesj Benoot med til at bære kisten sammen med blandt andre Jelle Vanendert, der også er med i dette års PostNord Danmark Rundt.

Og det har ikke været nemt for belgieren at komme sig ovenpå tabet af en god holdkammerat og tæt ven.

»Efter begravelsen hvor jeg så hans familie, havde jeg nogle meget svære dage, og du ved aldrig, hvordan du reagerer på sådan noget, og hvordan kroppen reagerer.«

I dag reagerede kroppen på en positiv måde for Benoot, der erkender, at der var noget ekstra motivation i at kunne gøre det for Lambrecht i dag.

 

»Vi havde helt sikkert noget ekstra motivation i dag, og jeg er glad for at kunne ære ham på denne måde,« siger Tiesj Benoot.

Lotto-Soudal tog også andenpladsen på dagens etape med Jasper De Buyst, men for Benoot handlede det kun om én ting efter etapen.

»Det vigtigste i dag var, at vi kunne vinde for Björg Lambrecht.«