UCI suspenderer Giro-rytter for dopingmistanke

Giro-rytteren Kristijan Koren er suspenderet af UCI for dopingmistanke. Det samme er Alessandro Petacchi.

Fire cykelryttere er suspenderet på grund af mistanke om, at de tidligere i karrieren har benyttet sig af doping.

Det skriver Den Internationale Cykelunion (UCI) på sin hjemmeside.

Det er de østrigske myndigheder, der har indleveret de oplysninger, der har ført til suspenderingen. Oplysningerne er kommet frem i den såkaldte »Operation Aderlass«.

Blandt de suspenderede er Kristijan Koren, der aktuelt deltager i Giro d'Italia for Bahrain Merida og skal hjælpe Vincenzo Nibali til en samlet sejr i løbet. Der er mistanke om, at han brød antidopingreglerne i 2012-2013.

Det største navn er italieneren Alessandro Petacchi, der i 00'erne var blandt sportens fremmeste sprintere og vandt 152 sejre i sin professionelle karriere. Han indstillede karrieren i 2015. Det var også i 2012-2013, at han mentes at have brudt reglerne.

Også Kristijan Durasek, der aktuelt kører Tour of California, er suspenderet. UAE-rytteren menes at have forbrudt sig mod antidopingreglerne i 2017.

Den sidste suspenderede rytter er Borut Bozic, der har indstillet sin aktive karriere og nu er assistentrede sportsdirektør for Bahrain Merida. Ligesom Koren og Petacchi menes det at være i 2012-2013, at han brød reglerne.

/ritzau/