Søren Kragh Andersen får ny kontrakt hos Team Sunweb

 
Søren Kragh Andersen blev nummer to i dagens etape. Det var etapens meget hårde slutning der afgjorde en meget flot dag i Algarve. Fold sammen
Læs mere

Det er nogle gode dage for tiden, hvis man hedder Søren Kragh Andersen. Han er blevet belønnet med fornyet kontrakt efter en flot placering ved Gent-Wevelgem

»Selvfølgelig er det stort. Havde du fortalt mig for to år siden, at jeg ville få denne kontrakt og position på holdet, havde jeg sagt, at det er umuligt.«

Ikke desto mindre er det en realitet, at Sunweb-rytteren Søren Kragh Andersen har fornyet sin kontrakt med holdet indtil 2022.

Den unge dansker har gjort det så godt for det tyske hold, at hans kontrakt allerede er blevet fornyet med to år mere, selvom den oprindeligt først udløb ved udgangen af 2020.

»Det er gået støt fremad for mig, siden jeg skrev min første kontrakt med holdet (i 2016, red.). Det her er et konkret bevis på, at det er sket, at min rolle og plads i hierarkiet har ændret sig siden da,« siger Søren Kragh Andersen.

I disse dage er de gode nyheder mange for den danske cykelrytter.

Offentliggørelsen af den nye kontrakt kommer nemlig dagen efter, at Søren Kragh Andersen kom i mål som nummer 11 i det belgiske løb Gent-Wevelgem, hvor han leverede en flot præstation.

»Sidste år viste Søren, at han langsomt tager skridt på vej mod toppen. Han forbedrer sig i både klassikere og enkeltstarter hvert år. Han er en stærk rytter, som er vigtig for os i tidskørsler, kan hjælpe vores kaptajner og også gøre sig gældende i klassementsløb,« siger Sunweb-træner Marc Reef.

»De sidste par år har Søren fået mere selvsikkerhed. Han har vist et højt niveau, og så stiger man jo i hierarkiet på holdet. Hans rolle er også ændret fra altid at være hjælper til, at han selv får chancen som kaptajn indimellem.

»I fremtiden kan han forhåbentlig være kaptajn i alle de vigtige løb. Meget kan lade sig gøre, og allerede næste år kan han tage til nogle af de her forårsklassikere og gå benhårdt efter resultater,« forklarer Marc Reef.

Stærkt 2018

Siden tilgangen i 2016 har Søren Kragh Andersen kørt sig til en række gode resultater i Sunweb-trøjen.

Særligt bemærket gjorde han sig i fjor, da han bl.a. vandt endagsløbet Paris-Tour og blev nummer fem på en enkeltstart ved Tour de France, hvor han i øvrigt også bar den hvide trøje i fem dage, som er synonym for den unge rytter, der ligger bedst til i det samlede klassement.

Med andre ord har Søren Kragh Andersen klaret springet fra ungdomsrytter til professionel ganske glimrende, og det er i høj grad takket være Team Sunweb, forklarer han.

»Jeg er ryttertypen, der udvikler mig over en længere periode med struktur og tryghed. Det er vigtigt for min udvikling, at jeg omgås med de samme i længere tid. Jeg tror, at det her er det helt rigtige sted i forhold til at se, hvor langt mit potentiale rækker, og hvor det ligger. Om det er i klassementsløb, som enkeltstartsrytter eller et helt tredje sted,« siger Søren Kragh Andersen.

Hos Team Sunweb har danskeren selskab af to andre landsmænd. Både storebror Asbjørn og holdkammerat Casper Pedersen glædede sig over den nye kontrakt.

»Søren er god til at tage det i sit eget tempo. Han har taget skridt, hvor han ikke bare har haft en fantomsæson. Hans potentiale er tydeligvis rigtig stort, og han har allerede nu niveauet til at køre finaler i de her forårsklassikere på trods af hans unge alder,« siger Casper Pedersen.