Kæmpe dopingskandale forsætter: Cykelrytter får fire års karantæne

Den kroatiske cykelrytter Kristijan Duraseks dage som professionel cykelrytter kunne meget vel være talte.

Torsdag er han blevet straffet med fire års karantæne for brud på antidoping-reglerne.

Det oplyser den internationale cykelunion, UCI, i en pressemeddelelse.

Lovbruddet skulle være foregået i perioden fra 2016 til 2019, hvor den 32-årige rytter, der indtil i maj kørte for storholdet UAE-Emirates, skulle have brugt ulovlige metoder eller produkter, oplyser de.

Den kroatiske rytters navn blev første gang nævnt i forbindelse med den omfattende østrigske dopingsag kaldet 'Operation Aderlass' i midten af maj.

På det tidspunkt havde UAE-rytteren kørt tre etaper af Tour of California, men blev hevet ud af løbet og stillede ikke til start på fjerde etape.

Tilbage i oktober blev de to slovenere Kristijan Koren og Borut Bozic idømt to års karantæne for deres medvirken i 'Operation Aderlass', ligesom de nu to tidligere cykelryttere Danilo Hondo og Alessandro Petacchi har været nævnt i sagen.

Tidligere torsdag kom det frem, at den tyske træner i speedskating Robert Lehman-Dolle var blevet fyret for sin forbindelse i selvsamme sag.

Skandalen involverer udover cykelryttere også speedskatere langrendsløbere. Til fælles har de den tyske læge Mark Schmidt, der er en af hovedpersonerne i dopingskandalen.

Tidligere er det blevet afsløret, at lægen har en lang liste med klienter, der har fået hjælp til at bloddope sig.

Han blev arresteret i sin klinik i tyske Erfurt den 27. februar i en aktion, der var en del af dopingskandalen.

I alt er 21 atleter fra otte nationer under mistanke i 'Operation Aderlass'.