Jakob Fuglsang dropper Vuelta-klassement

 

Rigtig mange kilometer på de spanske landeveje. Uden et helt hold bag sig.

Sådan ser de kommende uger ud for danske Jakob Fuglsang, der mandag blev udtaget af Astana til at køre Vuelta a España.

Men han skal ikke være holdets kaptajn ved årets sidste Grand Tour. Det bekræfter han over for TV 2 Sport.

»Det er ikke klassementet, jeg går efter. Der er to årsager til det. Den ene er, at jeg måske ikke helt er der, hvor jeg skulle være, hvis jeg skulle køre efter klassementet. Og så er der også den grund, at jeg vil lave en god afslutning på sæsonen, hvor der er VM og Lombardiet (Rundt, red.),« fortæller han.

 

I udgangspunktet skulle cykelstjernen slet ikke have deltaget i løbet, men et styrt i Tour de France, der fik ham til at udgå, har ændret på Fuglsangs planer.

Derfor deltager han nu i Vueltaen på et hold, der tæller colombianeren Miguel Ángel López som kaptajn. Fuglsangs rolle bliver dermed mere fri, hvor han kan køre efter en etapesejr, men også indimellem være støtte for den 25-årige klassementsrytter.

»Topprioritet er i princippet mig selv, og at jeg får det ud af Vueltaen, jeg gerne vil have. Men det ene udelukker jo ikke det andet. Nogle dage kan det være godt at køre igennem, og det kan være ved at hjælpe Lopez eller holdet generelt,« siger Jakob Fuglsang.

Selvom styrtet braste Jakob Fuglsangs Tour de France-drømme, er hans sæson langtfra slut, og danskeren har stadig store ambitioner.

Særligt verdensmesterskaberne i England sidst i september er et vigtigt mål for Fuglsang. Det fortalte han tidligere til B.T.

»Nu er planen, at jeg skal køre Vueltaen næste måned,« sagde han dengang.

» Til september er VM også en ambition. Målet? Det er at tage VM-striberne. Jeg vil vinde og være klar til at køre finalen. Jeg vil være helt med fremme.«

Vuelta a España starter ved Salinas de Torrevieja og slutter i Madrid. Løbet varer fra den 24. august til den 15. september.