Holdkammerat var vidne til Lambrechts dødsulykke: 'Det er ikke helt gået op for mig endnu'

Tirsdag var en dag præget af sorg ved Polen Rundt.

For cykelryttere, direktører og holdkammerater stod sammen for at mindes Bjorg Lambrecht, der på tragisk vis mistede livet som følge af et styrt mandag.

Tidligere har der været meldinger om, at han ramte noget beton, og tirsdag satte Lambrechts holdkammerat hos Lotto Soudal, Carl Fredrik Hagen, ord på, hvad der egentlig skete. Han cyklede sammen med Bjorg Lambrecht, da det mest uheldige skete, fortæller han til VG.

»Han sad på hjul af mig, da det skete. Jeg så ham ud af øjenkrogen, da det blev smalt (på vejen, red.). Det er et billede, jeg aldrig glemmer,« siger Carl Fredrik Hagen.

Tirsdag fortalte Quick Steps sportsdirektør, Brian Holm, til B.T. hvordan det hurtigt var tydeligt, den var gal, og at det var de mange tilskuere til løbet, der hurtigt kaldte på lægebilerne.

»Der var stille på resten af etapen. Man vidste ikke, hvad der skete. Det var tilskuerne, der stod der, som stoppede bilerne. Der vidste man, noget var galt, og det ikke var godt. Man håber så på det bedste hele tiden,« fortalte Brian Holm om styrtet.

Et styrt, der ikke kom som følge af hverken hensynsløs kørsel eller uopmærksomhed fortæller Carl Fredrik Hagen.

»Det, der skete er så frygteligt, som det kan blive. Der var ikke høj fart, ingen sving, ingen pæl midt på vejen der var medvirkende. Det er som udgangspunkt ikke det, du forbinder med fare. Det var bare meget, meget uheldigt,« siger Carl Fredrik Hagen.

Da Bjorg Lambrecht styrtede, ramte han en slags betonklods i vejkanten, og tirsdag var der blevet sat lys på netop den.

Hele tragedien har sendt chokbølger gennem cykelverdenen, og hos Lotto Soudal er de selvsagt også meget ramte af den frygtelige hændelse.

»Det er ikke helt gået op for mig endnu. Det er helt uvirkeligt og noget man læser om i aviserne, som sker ind imellem. Det er så ufattelig tragisk, og pludselig står du midt i det selv,« siger Carl Fredrik Hagen.

Tirsdagens etape af Polen Rundt blev neutraliseret. Lotto Soudal stillede til start og hold om hinanden, da der inden start blev holdt et minuts stilhed til ære for Bjorg Lambrecht. Holdet kørte også først - og samlet - over målstregen efter etapen, der havde til formål at ære det afdøde stortalent.