Fuglsang dropper nyt hold: Forlænger med Astana

Nu har Jakob Fuglsang fremtiden på plads.

epa07696971 Denmark's Jakob Fuglsang of Astana Pro team looks on prior to a training session on the eve of the start of the 106th edition of the Tour de France cycling race, in Brussels, Belgium, France, 05 July 2019. This year's Tour de France will start in Brussels on 06 July 2019. EPA/YOAN VALAT Fold sammen
Læs mere
Foto: YOAN VALAT

Og det bliver ikke et skifte til et nyt hold for den danske cykelstjerne, der har forlænget med Astana i to år. Dermed løber hans kontrakt indtil 2021.

Det bekræfter han over for B.T.

»I sidste ende er det blevet til, at jeg bliver hos Astana. Efter mange og lange overvejelser, meget frem og tilbage, så er vi endt med at blive enige, også med min manager Moreno (Nicoletti,red.), om, at det i sidste ende var det smarteste. Man kan sige, at jeg ved, hvad jeg har, og hvad jeg får,« siger Jakob Fuglsang til B.T.

»Jeg er selvfølgelig meget lettet over, at min fremtid endelig er på plads«


Også danskerens hold, Astana, skriver nyheden i et opslag på Twitter. Der har ellers været forlydender om, at Jakob Fuglsang ville skifte Astana ud med et nyt hold - blandt andet er Movistar blevet nævnt som en af de store bejlere.

Derudover skulle Deceuninck-Quick Step også have været interesseret i danskeren, men de fik altså ikke hans underskrift. Og Jakob Fuglsang føler selv, han har truffet den helt rigtige beslutning.

»Forhåbentlig har jeg et par gode år foran mig, og det ville være synd måske at spilde dem ved at skifte hold på nuværende tidspunkt. Jeg har haft min bedste sæson nogensinde her hos Astana med det setup, der nu er. Og jeg tror på, at det kan fortsætte sådan, og jeg ved, at holdet fortsætter med at arbejde på at forbedre sig. Så det er endt med at blive det, der var den rigtige beslutning,« siger Jakob Fuglsang.

Spekulationerne omkring danskerens fremtid har stået på et stykke tid, og det var også et tema under dette års Tour de France.

(ARKIV). Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI.

»Jeg er selvfølgelig meget lettet over, at min fremtid endelig er på plads. Jeg synes, at det tog lidt for lang tid og længere, end jeg havde håbet. Egentlig havde jeg håbet på at kunne skrive under allerede inden Touren startede. Så det har taget længere tid, end jeg lige syntes, det skulle. Derfor er jeg også lettet over, at det er på plads,« siger Jakob Fuglsang.

Hvorfor tog det så lang tid?

»En af grundene har været, at vi har haft andre tilbud inde over også, som vi har overvejet. Vi har forhandlet med andre hold også,« siger danskeren.

Den præcise plan skal han lige vende med holdet. I slutningen af året begynder de sammen at lægge et program. Men han ved endnu ikke, om han kommer til at køre både OL og Tour de France i 2020.

»Det er klart, at OL er et af mine store mål næste år. Men Touren kunne også være det. Så det kommer lidt an på, hvad holdet har af planer. At satse 100 procent på begge to, tror jeg, bliver svært. Derfor skal vi tage en beslutning på et eller andet tidspunkt. Men holdet kan helt sikkert hjælpe med at tage den beslutning i forhold til, hvad de har af ambitioner med mig og blandt andet Miguel Ángel López.«

Jakob Fuglsang har været Astana-rytter siden 2013. Tidligere har han kørt for Radioschack-Nissan, Leopard Trek og Saxo Bank.