Froome har taget stor beslutning om Touren

Chris Froome satser alt på Tour de France i år.

»Jeg er kommet til et punkt i min karriere, hvor jeg er begyndt at tænke på, hvilket eftermæle jeg vil have,« siger han.

Det betyder, at den 33-årige engelske cykelrytter i den kommende sæson har valgt at droppe Giro d'Italia, som han ellers vandt sidste år - mens han 'kun' blev nummer tre i Touren, der blev vundet af Team Sky-holdkammeraten Geraint Thomas.

»Det har været en hård beslutning af finde ud af, hvad jeg skal lave i 2019 og hvilke Grand Tours, der skulle fokuseres på ikke mindst efter sejren i Giroen,« siger Chris Froome i en pressemeddelelse:

»Men mit hovedfokus i 2018 bliver Tour de France, selv om det helt sikkert har været en svær beslutning ikke køre Giro d'Italia og forsvare den lyserøde trøje.«

Når Tour de France begynder til sommer, vil Chris Froome være 34 år - og ikke mindst alderen spiller ind i beslutningen om at satse på det franske etapeløb, som briten har vundet fire gange.

»Hvis jeg kan vinde Tour de France for femte gang, vil jeg komme med i en udsøgt gruppe af ryttere, der har gjort det. Det har kun fire andre nogensinde gjort, og det ville være utroligt at opnå,« siger Chris Froome.

De fire er Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain - mens Lance Armstrongs syv Tour de France-triumfer er slettet fra historiebøgerne efter amerikanerens dopingindrømmelser.

Sidste års Tour-vinder, Geraint Thomas, kommer også til at satse på Tour de France igen i år.

Imens får det unge Team Sky-stortalent Egan Bernal, der imponerede stort ved Tour de France sidste år, i stedet kaptajnrollen ved Giroen.

Tour de France køres i 2019 fra 6.-28. juli.

Giro d'Italia køres fra 11. maj til 2. juni.