Franskmand vinder tæt Dauphiné-spurt efter Fuglsang-styrt

Franske Julian Alaphilippe (Quick Step) vandt 6. etape i det franske cykelløb Critérium du Dauphiné.

Franske Julian Alaphilippe (tv) fik akkurat sin cykel forbi Gregor Mühlberger i afslutningen på 6. etape i Criterium du Dauphiné. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Julian Alaphilippe (Quick Step) skulle mobilisere alle sine kræfter for at vinde 6. etape i Critérium du Dauphiné fredag.

I en særdeles hårfin spurt lykkedes det dog den spurtstærke franskmand at tvinge cyklen foran østrigske Gregor Mühlbergers (Bora) og sikre sig sejren.

Det skete efter en etape, der signalerede, at bjergene har gjort deres indtog i det franske etapeløb, hvor fredagens rute bød på 228 kilometer fra Saint-Vulbas til Saint-Michel-de-Maurienne.

Julian Alaphilippe, italienske Alessandro De Marchi (CCC) og Gregor Mühlberger sad længe i et ambitiøst udbrud, og de indledte de sidste stigninger med forspring på omkring 12 minutter.

Det havde på et tidspunkt 14 minutters forspring og kom afsted, uden at feltet nogensinde rigtig fik reageret.

Danske Jakob Fuglsang (Astana), der kæmper med om den samlede sejr, styrtede undervejs på etapen, men holdet meddelte hurtigt på Twitter, at der ikke var sket noget alvorligt med den danske profil, som kørte sig tilbage til feltet.

Fuglsang sad da også fremme i feltet, der kom i mål lidt over seks minutter efter Alaphilippe.

Jakob Fuglsang blev nummer seks på etapen, og i den samlede stilling er han stadig syv sekunder efter Adam Yates (Mitchelton-Scott) i førertrøjen.

Udbrydernes forspring skrumpede ind på den sidste stigning, men det stod hurtigt klart, at etapevinderen skulle findes i denne trio.

Omkring toppen med syv kilometer tilbage måtte De Marchi dog give slip, og så var der tale om en tvekamp.

Og den skulle blive så tæt, at ingen af rytterne vidste, hvem der havde vundet, da de krydsede målstregen.

Målfotoet viste dog, at Alaphilippe var vinderen, efter Mühlberger havde kørt en lang spurt fra spids.

Efter det lange udbrud sikrede Alaphilippe sig også bjergtrøjen, som indtil 6. etape sad på danske Casper Pedersen fra Sunweb.

Lørdag fortsætter slaget i bjergene med en etape på 133 kilometer.

Løbet slutter søndag.

/ritzau/