Cykelstjerne dømt for dopingmisbrug: Holdet tager konsekvensen

Cykelverdenen er blevet ramt af en dopingskandale, og denne gang er det spanske Jaime Roson, som må tage en længere pause fra sporten.

Jaime Roson blev allerede suspenderet i sommeren 2018, men nu har Den Internationale Cykelunion, UCI, vedtaget en lang straf til rytteren.

»Anti-Doping-domstolen har fundet rytteren skyldig i en overtrædelse af antidoping-reglerne (brug af et forbudt stof) baseret på abnormaliteter fundet i hans biologiske pas, og har pålagt rytteren en karantæne på fire år,« skriver UCI.

26-årige Jaime Roson kørte for ProTour-holdet Movistar, men det var før hans tid på det spanske hold, at han blev taget for doping. Det skete allerede i januar 2017, da han var ansat hos Caja Rural-Seguros RGA.

Men Movistar har alligevel valgt at tage den naturlige konsekvens og fyret rytteren, som altså de kommende fire år ikke må køre cykelløb.

Jaime Roson har blandt andet kørt Vuelta a Espana to gange, og han har også vundet etaper i Kroatien Rundt, Tyrkiet Rundt samt etapeløbet Vuelta Aragon.

Det bliver dog ikke til flere løb i denne omgang for den 26-årige cykelrytter.

Han havde ellers fået en toårig kontrakt med Movistar i starten af 2018, men han ender med kun at have kørt aktivt for det spanske hold i et halvt år.