Cancellara imponeret af Fuglsang: 'Alle holder øje med ham'

 
Jakob Fuglsang var brølstærk på dagens etape i Tirreno Adriatico, hvor han satte alle konkurrenterne til vægs. Fold sammen
Læs mere

Fabian Cancellara kan lide, hvad han har set.

»Han har taget et stort skridt fra sidste år til i år, og jeg synes, at han har øget sit niveau. Han klatrer godt og har også gode egenskaber på enkeltstarten, men alle holder øje med ham,« lyder vurderingen.

Det er Jakob Fuglsang, den store schweiziske tempokonge taler om til TV 2 Sport.

Og den 34-årige danske cykelrytter (der faktisk har fødselsdag i dag, fredag) har da også haft et forrygende 2019 indtil videre.

Senest vandt Jakob Fuglsang en etapesejr i Tirreno-Adriatico, hvor han også sluttede på podiet med en samlet tredjeplads.

I februar blev det til en samlet sejr i Andalusien Rundt.

»Situationen omkring Jakob er ret interessant lige nu. Han har arbejdet virkelig, virkelig hårdt. Det gør alle selvfølgelig, men måden, som har han gjort det på indtil nu, er rigtig god,« siger Fabian Cancellara til TV 2 Sport.

Også Jakob Fuglsangs danske Astana-holdkammerat, Magnus Cort er imponeret af sin landsmand.

»Han ser virkelig stærk ud. Jeg har ikke set alle hans cykelløb, men det virker til, at han er på sit højeste niveau,« har det tidligere på ugen lydt fra Magnus Cort.

Men i den kommende tid er der ikke meget cykelløb i Jakob Fuglsang.

Han står nu foran en løbspause på små tre uger, meddelte han tidligere på ugen.

»Meget glad for min form og begyndelsen på sæsonen. Nu er det tid til at restituere, og så er det fuld gas frem mod Baskerlandet Rundt og Ardenner-klassikerne,« skrev han på Instagram.

Baskerlandet Rundt  køres fra 8. april. Til sommer er Jakob Fuglsang kaptajn for Astana i Tour de France.