Bjarne Riis i ekstase: 'Vi skal bare nyde det'

»Det er fuldstændig vildt.«

Sådan lyder den begejstrede reaktion fra Bjarne Riis efter at danske Kasper Asgreen sensationelt sikrede sig andenpladsen i forårsklassikeren Flandern Rundt.

»Det er fuldstændig vildt. Det er formidabelt. Med det arbejde, han leverede for sit hold tidligere i løbet. Det var ham der splittede feltet ad, han blev ved med at hænge på, det er fremragende kørt. Det er så fedt at se,« siger Bjarne Riis til TV 2 Sport.

Den danske cykelboss har selv haft den 24-årige Asgreen på sit procontinental-hold, Team Virtu.

Her skiftede han fra til det store Quick-Step-mandskab i marts 2018, som gav ham hans første fuldtids-professionelle kontrakt.

Her lidt over et år senere viser Asgreen for første gang for alvor sit store potentiale på den helt store cykel-scene i det hårde og stjernespækkede belgiske løb.

»Han har det, der skal til. Motoren er der. Det kan vi se i dag. Vi skal bare nyde det. Det lover godt for fremtiden at komme på podiet i sit første Flandern Rundt,« jubler Bjarne Riis, som siger, at han personligt anbefalede Asgreen til Quick-Step-mandskabet.

Kolding-knægten Asgreen kørte alene over målstregen som nummer to i Flandern Rundt, efter at italienske Alberto Bettiol (Education First), som var stukket fra favoritfeltet, havde sikret sig triumfen sekunder forinden.

Asgreen var dagen igennem i offensiven og var blandt andet med i et udbrud, der blev hentet, inden han forsøgte sig igen kort før mål.

Her stak Asgreen af fra favoritgruppen og kørte alene i mål i Oudenaarde efter Alberto Bettiol.

Bjarne Riis havde generelt en god dag i det belgiske idag. Foruden andenpladsen til sin tidligere rytter, så kunne han se en af sine kvindelige ryttere triumfere i Flandern Rundt.

Italienske Marta Bastianelli fra det danske hold Team Virtu Cycling vandt nemlig løbet. Danske Cecilie Uttrup Ludwig på tredjepladsen.