De radikale er pludselig blevet økonomisk uansvarlige

Økonomisk uansvarlige radikale, Venstres EU-politik efter DF-melding, tysk SPD-finansminister vil være kansler, frihedsfaklen brænder ud i Hongkong og krisetegn på Roskilde Universitet er på programmet i Cordua & Steno torsdag.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

De radikale mener allerede nu, at politikerne ikke – om mange år – skal hæve grænsen for at få folkepension til over 70 år. Men det kortslutter den økonomiske ansvarlighed som længe har kendetegnet det radikale, så nu ønsker Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen sig tilbage til de gode gamle dage, hvor Margrethe Vestager stod i spidsen for partiet. Debat mellem Lundby og de radikales gruppeformand Sofie Carsten Nielsen.

Vi skal have uddelt sæsonens første fidusbamse og tale om ugen i dansk politik.

Blå bloks næststørste parti Dansk Folkeparti har i sommerens løb meldt klart ud, at man ønsker at Danmark forlader EU, men hvordan stiller det Venstre, at partiets gamle samarbejdspartner nu står et andet sted? Vi spørger Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen.

2. time

Mutter Merkels store koalitionsregering har fået et opsving i vælgerstøtten under Corona-pandemien, men kapløbet i tysk politik om at efterfølge hende er allerede gået ind, og nu blander den socialdemokratiske finansminister Olaf Scholz sig i kapløbet. For han vil være SPDs kanslerkandidat. Har han en chance? Vi spørger Siegfried Matlok

I Hongkong strammer de lokale myndigheder kursen overfor oppositionelle. Forleden blev en kritisk avisudgiver først anholdt og siden anholdt. Er Hongkong håbet helt slukket for demokrati? Analyse af Berlingskes korrespondent, Lene Winther.

Roskilde Universitet er et universitet i dyb faglig krise. Ansøgertallet, dimittendledigheden er alarmerende høj, og de dygtigste falder fra. Det ligner en negativ spiral, skrev Mads Eriksen
Uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv i denne uge i Politiken. Vi tager debatten mellem Mads Eriksen, uddannelsesordfører Bjørn Brandenborg MF(S), Socialdemokraterne og  Rektor fra Roskilde Universitet  Hanne Leth Andersen.