»Cordua & Steno«: Vi er ved at være trætte af coronarestriktioner

Asylsøgning skal ske fra tredjeverdenslande, vi er trætte af coronarestriktioner, danske studerende i Kina skal vare deres mund, Boris Johnson i store problemer og Hans Bonde om systematisk diskriminering af mænd i »Cordua & Steno« torsdag.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. time

Statsministeren holdt åbningstale tirsdag, hvor hun blandt andet sagde, at regeringen vil fremlægge et lovforslag, der gør det muligt for Danmark at overføre asylansøgere til lande uden for Europa – og dermed gøre Danmark klar til et nyt asylsystem. Dog mangler offentligheden at høre, hvilke lande der er tale om. Måske kan Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, svare på det spørgsmål, når han kommer i studiet for at forklare os baggrunden for lovforslaget.
Hør med live fra kl. 10.05 på b.dk og Facebook.

Smittetallet falder, men sundhedsministeren har lige forlænget restriktionerne til 31. oktober. Mange er ved at være trætte af coronarestriktionerne og på vej til at blive skingrende vanvittige. Det er særligt de unge og de erhvervsdrivende, der er frustreret. Det skriver Berlingske økonomiske redaktør, Ulrik Bie, som spår, at vi har yderligere ni måneder, og at de små dryp med konkurser og fyringer hurtigt kan blive en strøm. Bie er med i studiet,

Ud over åbningstalen og regeringens nye opsigtsvækkende forslag skal vi også vende #metoo, der nu også hjemsøger de Radikale og andre i dansk politik. Endelig skal vi også uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

2. time

Danske studerende i Kina skal passe på med, hvad de siger, mens de opholder sig i landet. Sådan lyder opfordringen fra danske universiteter. Kineserne har strammet ideologisk op. Berlingskes Lene Winther har historien og kommer i studiet og uddyber den.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, er i store problemer. Hans forhandlinger med EU om en endelig aftale om Brexit er igen gået i hårdknude, efter at den britiske regering er løbet fra en tidligere aftale. Oveni møder Johnson massiv vælgerkritik for sin coronaindsats. I meningsmålingerne har den nye Labour-leder overhalet ham i popularitet. Poul Høi analyserer fra det nordlige England.

Feminister fremstiller danske kvinder som uretfærdigt forfulgte ofre for et ondskabsfuldt patriarkat, der skal elimineres med kvoter og særbehandling. I virkeligheden er der oftest tale om systematisk diskrimination af mænd. Sådan lyder opråbet fra Hans Bonde, der er professor i idrætshistorie ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Han er aktuel med en ny debatbog, »Vi vil have vores fair andel«, der udkommer torsdag. Bonde er i studiet.

Hør tidligere afsnit her: