»Cordua & Steno«: Vi bør demonstrere for kulturen i Danmark!

Ligeså meget kultur i håndbold som ballet, militærglade unge radikale, politiet skal bekæmpe anti-social adfærd, Arnes tidlige pension og folkets fredelige oprør i Hviderusland i Cordua & Steno på Berlingske torsdag kl. 10.05

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. time

Hvad med kulturen? Nogle vil mene, at det er et stedmoderligt område, som man ikke behøver ofre særlig megen opmærksomhed, fordi kulturpolitik ikke flytter stemmer. Venstres folkeoplysningsordfører Kim Valenting skrev for nyligt, at »Lige nu burde vi bruge kræfterne på at demonstrere for kulturen i Danmark, inden den forbløder. Vi har ikke råd til at lade være.«  Men hvad er kultur for ham? For Socialdemokratiets kulturordfører Kasper Sand Kjær er sagen klar: Der er lige så meget kultur i håndbold som i ballet. Vi tager kulturdebatten mellem de to politikere.

I gamle dage var de radikale pacifister, der var imod Nato, men for at skære ned på militæret. Sådan er det ikke mere. Tværtimod. De ungradikale lyder på dette punkt som et ekko af Donald Trump og vil have militærudgifterne op på to pct. af BNP. Nikolaj K Carstens var indtil for nylig international ordfører, og vi er nysgerrige efter at høre, hvorfor de ungradikale er blevet så glade for militæret?

Det har været en begivenhedsrig uge i dansk politik, som vi skal vende og kommentere samt prøve at finde en modtager af Ugens Fidusbamse.

Bekæmpelse af af såkaldt »anti-social adfærd« i boligområder skal prioriteres i det kommende politiforlig, som politikerne på Christiansborg snart skal forhandle. Hvad menes der med »anti-social adfærd« og hvorfor vil LAs Henrik Dahl have politiet til at interessere mere for det? Hvilke konkrete tiltag forestiller han sig, at politiet skal tage i anvendelse for at sikre at folk opfører sig ordentligt overfor hinanden? Dahl er gæst i studiet.

2. time

Regeringen har fremlagt en model for »tidlig pension« også kaldet for »Arne-reformen«. Regeringen er godt tilfreds og DF samt venstrefløjen står klar til at lægge stemmer til pensionsordningen. Liberal Alliance er blandt kritikerne. Vi tager debatten mellem Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen og Liberal Alliances Ole Birk Olesen.

I Hviderusland klamrer landets diktator Lukashenko sig til magten ved hjælp af politisoldater og muligvis Ruslands præsident Vladimir Putin, mens befolkningen strejker og demonstrerer i protest mod, at der blev fusket med resultatet for præsidentvalget for nyligt. Weekendavisens korrespondent Andrey Kazankov er med fra Minsk og vil orientere os om den seneste udvikling og analysere den ophedede politiske situation i landet.

Hør tidligere afsnit her: