»Cordua & Steno«: Veganerpartiet erklærer krig mod Axelborg

DI-plan for klima, job og velstand, veganere erklærer Axelborg krig, ny bog tager livtag med identitetspolitikkens oprindelse og farer, genforenede Tyskland fylder 30 og krig i Kaukasus i »Cordua & Steno« i Berlingske.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Med 188 konkrete forslag, herunder en indførelse af en CO2-afgift, vil erhvervsorganisationen DI med en ny plan hjælpe Christiansborg med at nå klimamålene, skaffe 100.000 job og 100 milliarder mere til velstand. Det lyder forjættende! Men hvordan skal det ske? Vi spørger DI-direktør Lars Frelle om de nærmere detaljer.

Veganerpartiet, et nyt opstillingsberettiget parti, har set dagens lys og har straks erklæret Landbrug & Fødevarer på Axelborg total krig med et forslag, der skal afskaffe det konventionelle landbrug og dets produktion af slagtedyr og foderet til de samme dyr. Vi får besøg af Veganerpartiets forperson og ideologiske ordfører, Lisel Vad Olsson, til at uddybe dette synspunkt, og hvad partiet ellers foreslår.

Dernæst kaster vi os over opgaven med at finde en modtager af Ugens Fidusbamse og hører gerne fra lytterne med gode forslag. Vi vender også den hjemlige politiske situation.

2. time

Identitetspolitikken, hvor minoritetsgrupper konstant føler sig krænkede, skyller i disse år ind over den vestlige verden, hvor den opløser frihedsrettigheder, som borgerne har kæmpet i århundreder for at opnå. I en ny bog analyserer folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) fænomenet, der i årtier har hjemsøgt især amerikanske universiteter og ifølge kritikere nu også truer forskningsfriheden på danske universiteter. Men hvordan kom det så vidt? Det prøver Dahl at svare på i sin bog »Den sociale konstruktion af uvirkeligheden«, der udkommer fredag.

Tyskland kan i disse dage fejre 30-årsjubilæum for genforeningen. I en ny bog, »Fingerspitzgefühl – 100 ting, du ikke vidste om Tyskland og tyskerne«, beskriver journalist Torben Kitaj historier om tyske fænomener og det genforenede folk. Kitaj er med i studiet.

I årtier har konflikten mellem de to Kaukasus-nationer Aserbajdsjan og Armenien om enklaven Nagorno-Karabakh ligget i dvale, men nu blusser stridighederne op igen, der også har potentiale til at involvere naboerne Tyrkiet og Rusland. Vi får en analyse af striden af lektor ved Forsvarsakademiet Claus Mathiesen.

Hør tidligere afsnit her: