»Cordua & Steno«: Var krigen i Afghanistan den danske indsats værd?

Droner i stedet for kanoner, exit Ahlers, nyt kongeskib nu, regningen for 20 års krig i Afghanistan er kommet, og sådan vil regeringen reducere antallet af kontanthjælpsmodtagere. Hør med i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første time

Glem kampvogne og kanoner! I fremtiden er det snarere hypermoderne krigsværktøjer som droner og kunstig intelligens, der vil blive taget i anvendelse. Vi skal vænne os til en ny type krig, som får store politiske konsekvenser. Også for os i det fredelige Danmark. Alt dette beskrives i en ny bog »Smart Krig« skrevet af adjunkt ved Institut for Militær Teknologi Iben Yde og med bidrag af hendes kollega, adjunkt Jeppe Teglskov Jacobsen. Begge er gæster i Pilestræde klokken 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske. Programmet kan høres live via Berlingske og Facebook.

Så skal vi også vende ugen i dansk politik, der blandt andet blev indledt med en markant exit, idet Venstres Tommy Ahlers hellere vil bruge sin tid i erhvervslivet. Hvem skal have sæsonens første Fidusbamse? Hør det hele under vores »bamsesnak«.

Er tiden ikke kommet til at sende det 90-årige kongeskib, Dannebrog, på pension og bygge et helt nyt? Det foreslår den konservative rådmand og folketingskandidat Nikolaj Bøgh, der kommer i studiet for at motivere sit forslag.

Anden time

Danmark er ligesom USA ved at tjekke ud af Afghanistan. Var det prisen værd med de mange døde, sårede og økonomiske midler, som Danmark bidrog med i den 20 år lange krig? Vi spørger en veteran, premierløjtnant Caspar Stefani.

Der er flere ubetalte regninger efter Afghanistan, der nu kræves indfriet. Hvad gør vi med de lokale tolke, der hjalp danskerne i perioden? Står vi over for en flygtningestrøm fra Afghanistan til Europa, når Taleban er tilbage ved magten. Og hvad gør vi i så fald ved det? Debat mellem de radikales Martin Lidegaard og Afghanistan-veteran kaptajn Marcus Knuth fra De Konservative.

Regeringen har en udtalt ambition om reduktion af antallet af kontanthjælpsmodtagere. Hvordan er det gået med indsatsen under den nuværende regering, og hvordan vil man sikre, at man når i mål med sine ambitioner? Det kan Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører, Henrik Møller, måske afsløre? Han er gæst i studiet.

Hør alle afsnit herunder.