»Cordua & Steno«: Står Danmark overfor et økonomisk boom som i de brølende 1920ere?

De brølende 2020ere venter, AfD-partiet ønsker Tyskland ud af EU, optrapning af russisk-ukrainsk konflikt, Folketinget redder DBUs sponsoraftale og debat om ny trafikinvesteringsplan i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på b.dk, eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Corona-restriktionerne lettes, og snart er det også muligt at få sig en lille én og en bid brød på restaurant. Så længe det blot foregår udenfor. Men hvad venter der for dansk økonomi og verdensøkonomien på den anden side? Vil vi opleve et boom som under de brølende 1920ere, og hvad er faldgruberne for dansk økonomi? Berlingskes økonomiske redaktør giver et overblik.

Hør Cordua & Steno på Berlingske live kl. 10.05 på berlingske.dk eller Facebook.

Vi skal igennem ugen i dansk politik, der nu giver Steno mulighed for at tage til sit hus i Skåne og tilbage igen uden at skulle i isolation. Naser Khader er taget på stressorlov, og politikerne forhandler mere genåbning. Vi skal også finde en modtager af ugens fidusbamse

Det tyske højreparti AfD vil nu have Tyskland helt ud af EU, hvor de før bare ville ud af Euro'en. Er den gamle ledelse ved at miste grebet over partiet? Hvordan går det tyske konservative i CDU/CSU med at vælge en fælles kanslerkandidat efter Merkel til forbundsvalget i efteråret? Weekendavisens Tysklands-korrespondent Jesper Wind er i studiet for en analyse.

2. time

Rusland optrapper konflikten med Ukraine og har flyttet troppestyrker tæt på Ukraines grænser. NATO, USA og EU advarer Rusland. Hvor tæt er vi på en konflikt, og hvorfor sker det nu? Har vi grund til at være bekymrede? Kristeligt Dagblads udenrigskommentator Jens Worning Sørensen analyserer.

Fagbevægelsens bank – Arbejdernes Landsbank – er i søgelyset for bankens sponsorat for fodboldlandsholdet. Ifølge Weekendavisen risikerer landsholdets kvalifikation til VM i Qatar til næste år at blive pinligt for banken, der selv fremhæver sine høje etiske principper. Det er nemlig veldokumenteret, at opførte stadions og infrastruktur bogstaveligt talt er bygget af slavearbejdere. Nu vil banken ud af aftalen, men ikke på grund af sagen om Qatar. I stedet er begrundelsen, at lovgivning gør det ulovligt for banken at stå på trøjerne sammen med reklamer for spillet Oddset. Nu vil politikerne i Folketinget ændre loven og dermed redde bankens sponsorat. Vi taler med Venstres Torsten Schack Petersen.

Regeringen har barslet med en ny infrastrukturplan med forslag til investering i flere motorveje og jernbaner. Men er de foreslåede samfundsøkonomiske investeringer til mange milliarder over flere år egentlig det det mest optimale, eller kan det gøres bedre, grønnere og endda billigere? Vi spørger trafikordførerne Thomas Jensen (S) og Kristian Pihl Lorenzen (V).