»Cordua & Steno«: Skal Venstre have en ny næstformand?

Trumpisme i Danmark, K vil have styr på Kunstakademiet, V står uden for politiforlig, pædagogik erstattet af ny præstestand af psykologer og statskundskabsfolk, julehilsen fra Poul Høi samt LA siger ja til rigsret. Det er Cordua & Steno på Berlingske.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Første time

Da Instrukskommissionens delrapport udkom mandag, gik tidligere justitsminister Søren Pind (V) til tasterne: »Lad mig skære det ud i pap: Det borgerlige Danmark kan ikke gå i dybden med minksagen, hvis man ikke vil drage konsekvensen af Instrukskommissionens konstateringer af Inger Støjbergs ulovligheder. I givet fald har trumpismen fået sine partier – sit fodfæste – i Danmark.« Pind medvirker i programmet for at uddybe sin vurdering af sagen og Venstres position. Skal Venstre have ny næstformand, som røster i partiet kræver?

Hør ugens program klokken 10.05 direkte live på b.dk/podcast-cordua-og-steno eller Cordua & Stenos Facebook-side.

Rektoren på Kunstakademiet er fratrådt, og en ny ledelse skal findes. De konservatives kulturordfører, Birgitte Bergmann, foreslår oprettelse af en bestyrelse for Kunstakademiet, der kan sikre en fornuftig ledelse af kulturinstitutionen, der tilsyneladende hjemsøges af identitetspolitisk hærværk blandt andet fra en nu tidligere lærer.

Regeringen har netop forhandlet et stort og politisk bredt politiforlig på plads med Folketingets partier. Hvorfor står det store oppositionsparti, Venstre, udenfor? Vi spørger Venstres Louise Schack Elholm.

Det har været en vild uge med Instrukskommissionens delrapport, en rigsret kan skimtes og rumlerier i Venstre samt yderligere coronarestriktioner. Vi analyserer det hele og finder en modtager af Ugens Fidusbamse.

Anden time

Pædagogikken har tidligere dannet nye generationer til et demokratisk fællesskab, men den pædagogiske praksis er blevet erstattet af en ny præstestand af psykologer og statskundskabere, men uden pædagogik så smuldrer sammenhængskraften i samfundet. Sådan skrev kandidat i pædagogik Iben Benedikte Valentin Jensen for nylig i en kronik i Information. Hun er med os i programmet, hvor hun uddyber synspunktet.

Vi får også en julehilsen fra Berlinske korrespondent Poul Høi fra et coronalukket og Brexit-plaget York i Nordengland.

Liberal Alliance var det første parti, der allerede tirsdag meldte klart ud i forhold til, at der bør nedsættes en rigsret i sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks. Hvorfor er LA nået frem til den konklusion, som det første parti på blå side? Vi spørger LAs Ole Birk Olesen.