»Cordua & Steno«: Skal lærerne i folkeskolen vise Muhammedtegningerne?

Muhammedtegninger i skolen, #metoo-bølgen skyller politikere væk, frafaldne muslimer, protester mod Thailands konge og klima i Grundloven i Cordua & Steno på Berlingske torsdag kl. 10.05.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Bør man undervise elever i frihedsrettighederne eksempelvis ved at vise elever i folkeskolen Muhammedstegningerne? Diskussionen er aktualiseret af mordet på en fransk lærer. Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, har længe ment, at det at vise tegningerne frem er en dårlig idé, mens regeringspartiet Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus omvendt bifalder idéen.  Vi tager debatten.

#Metoo- bølgen raser i dansk politik og skyller prominente politikere væk. Vi tager en snak om det og analyserer også nogle af de andre aktuelle spørgsmål, mens vi leder efter en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

»Frafalden« er en ny forening og netværk for frafaldne muslimer, der yder støtte til andre eksmuslimer som ønsker et liv fri for religionen. Og det er ofte vanskeligt. Det kan have store konsekvenser at forlade islam, da mange muslimer ikke accepterer, at fx deres familiemedlemmer forlader religionen. Vi taler med foreningens næstformand Meriam Sejr, der engang selv konverterede til islam, men siden forlod religionen.

Thailænderne er normalt meget glade for deres kongehus, der har nærmest guddommeligt status. Den opbakning prøver den nye konge at udfordre. Han vil helst bo på luksushotel i Bayern og cykle i bjergerne, når han ikke bliver opvartet af sine elskerinder. Nu har mange i Thailand efterhånden fået nok af ham og det militærdiktatur, der har regeret landet siden 2014 og kræver derfor politiske reformer. Vi får en analyse af Berlingskes Asien-korrespondent Lene Winther.

Flere jurister mener nu, at Grundloven skal revideres sådan, at også klimaet bliver skrevet ind loven med nogle nye paragraffer. Det synes de radikales MF Ruben Kidde lyder som en glimrende idé, mens Jeppe Bruus fra regeringspartiet ikke ser det samme behov.

Lyt til og se liveudsendelsen her:

Hør tidligere afsnit her.