»Cordua & Steno«: Rusland angriber Ukraine - Hvad nu?

EU-direktiv kræver flere kvinder i bestyrelserne, Rusland angriber Ukraine, kinesisk dilemma om Ukraine, advokatundersøgelser på gås efter i sømmene og Danmark er dumper med et brag i det teknologiske kapløb i Cordua & Steno på Berlingske torsdag

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Rusland angriber Ukraine. Den russiske regering med præsident Vladimir Putin i spidsen har anerkendt de såkaldte udbryderrepublikker og har beordre militæret til at invadere Ukraine. Nu rammes Rusland af vestlige økonomiske sanktioner, men vil det egentlig gøre noget indtryk på magthaverne i Kreml? Weekendavisens udlandsredaktør Anna Libak giver sit bud på, hvordan situationen ser ud set fra Putins perspektiv.

Regeringen er vendt på en tallerken og støtter nu et EU-direktiv, der skal sikre mindst 40 procent af begge køn i en bestyrelse i selskaber med over 250 medarbejdere på lønningslisten. Debat mellem ligestillingsordførerne Lars Aslan Rasmussen fra regeringspartiet, Socialdemokratiet, og kritiker af forslaget Birgitte Bergmann fra De Konservative.

Det er kl. 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Krisen med Rusland om Ukraine er gået ind i en mere dramatisk fase. Den russiske regering med præsident Vladimir Putin i spidsen har anerkendt de såkaldte udbryderrepublikker og kan når som helst beordre militæret til at erobre endnu en del af Ukraine. Nu rammes Rusland af vestlige økonomiske sanktioner, men vil det egentlig gøre noget indtryk på magthaverne i Kreml? Hvad bliver Putins næste træk? Weekendavisens udlandsredaktør, Anna Libak, giver sit bud på, hvordan situationen ser ud, set fra Putins perspektiv.

Vinter-OL i Beijing er slut, så nu kan Putins aggressive invasionsplaner ikke på helt samme måde genere Kinas præsident, Xi Jinping, og det kinesiske kommunistparti. Hvordan ser Beijing på Ruslands aggressive handlemåde over for Ukraine og reaktionen i Vesten? Har kineserne pludselig opgivet den regelbaserede verdensorden og den stabilitet, som de normalt hylder, og hvem holder de egentlig med? Vi spørger Berlingskes Asien-korrespondent, Lene Winther.

Lyt til første time her:

2. time

Nyere sager om krænkelser i DRs pigekor og på TV 2 har alle det til fælles, at de involverer en advokatundersøgelse til at afklare sagernes fakta. Men undersøgelser som disse bør fremover ses efter i sømmene, mener konsulent i tænketanken Justitia, Gerd Sinding. Ifølge en ny analyse fra tænketanken Justitia er der et behov for, at undersøgelserne bliver afgrænset. Det bør ske af hensyn til retssikkerheden for de involverede.

Der sker ting og sager på Christiansborg for tiden. DF er pludselig blevet et meget mindre parti. Det taler vi mere om, når vi skal have uddelt »Ugens Fidusbamse« til en værdig modtager.

Danmark er dumpet med et brag i verdens teknologiske kapløb, viser en ny undersøgelse.

Med få undtagelser er Danmark og danske virksomheder ikke i nærheden af at kunne konkurrere med de mest succesfulde regioner i verden, når det kommer til teknologiudvikling.

Det fremgår af en kronik, skrevet af Charlotte Rønhof, formand for Science & Engineering Komiteen, ATV. Hun debatterer den dystre udvikling med De Radikales forskningsordfører, Stinus Lindgren.

Lyt til anden time her:

Følg Cordua & Steno på mobil

Find tidligere afsnit her: