»Cordua & Steno«: Må det frie skolevalg ofres for at komme ghettogymnasier til livs?

Strammere krav til asylsøgere giver færre i job, opgør med gymnasieghettoer afliver det frie skolevalg, og Birgitte Bergman (K) og Halime Oguz (SF) er årets gæster i »Festivalen for den Politiske Sang« i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Strammere krav til asylsøgere for at opnå permanent opholdstilladelse får færre i arbejde. Effekten er stik modsat end det, der var politikernes hensigt med de regler, som VK-regeringen indførte i 2007, hvor kun to og et halvt års arbejde på fuldtid udløser permanent opholdstilladelse. Det fremgår af en undersøgelse lavet af Rockwool-fonden. Giver undersøgelsens resultat anledning til at ændre reglerne? Debat mellem Rasmus Stoklund (S) og Jens Rohde (KD).

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via www.berlingske.dk/podcast-cordua-og-steno eller Cordua & Stenos Facebook-side.

Vi prøver at uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager og kommenterer aktuelle sager fra dansk politik.

Regeringen har lavet en aftale, hvor man om nødvendigt vil fordele elever på landets gymnasier ud fra deres forældres indkomst. De fleste blå partier er imod, fordi det strider imod det frie skolevalg, men DF er med i aftalen, fordi de ønsker et opgør med »ghettogymnasier«. Debat mellem undervisningsordførerne Marie Krarup (DF) og Mette Thiesen (NB).

2. time

I anledningen af det genopstandne folkemøde på Bornholm genopliver vi også programmets politisk-musikalske tradition. Efter østtysk forbillede kalder vi den for »Festivalen for den Politiske Sang«. I denne sidste time vil to folketingspolitikere spille og tale om politisk musik, som vi hver især har valgt. I år med MFerne Birgitte Bergman (K) og Halime Oguz (SF).

Lyt til tidligere afsnit her: