»Cordua & Steno«: Løsning på klimaproblemer kræver økonomisk vækst

Smadret vision om levende Øresundsregion, vækst redder klimaet, Kina stormagt inden 2049, en ny verden venter flybranchen efter coronakrisen og DF-forslag om sproglov mod invasive engelske udtryk i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på b.dk, eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr

1. time

Sverige har åbnet for de danske sommerhusejere i Sverige, men når de skal hjem igen, så må de gå i karantæne i lang tid. Visionen om den levende Øresundsregion med frie bevægelsesmuligheder er ramlet sammen som et korthus under coronarestriktionerne. Hvad mener regeringspartiet, at man kan gøre ved det? Vi spørger Socialdemokratiets udenrigsordfører, Anette Lind.

Hør »Cordua & Steno« live klokken 10.05 på berlingske.dk eller Facebook.

Vi skal have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager og kommentere ugen, der gik, i dansk politik. Vi skal tage afsked med tidligere medlem af Europa-Parlamentet Jens Peter Bonde, der døde for nylig, og Torben Steno skal forklare, hvorfor han kun deltager i programmet hjemme fra lejligheden på Vesterbro.

Hvis vi skal løse klimaproblemerne, så kræver det økonomisk vækst. Det mener Berlingskes opinionsredaktør, Pierre Collignon. Alternativets formand, Franciska Rosenkilde, ser omvendt økonomisk vækst som en trussel for klimaet. Debat i studiet.

2. time

Kinas mål er at blive politisk stormagt inden 2049. Hvordan vil de blive det, og hvilke problemer kan det give med andre lande, herunder EU og Vesten? Det er temaet i en ny bog udgivet af Atlantsammenslutningen. Vi taler med foreningens generalsekretær, Lars Bangert Struwe.

Flybranchen er tvunget i knæ af coronakrisen. Men hvad venter flybranchen på den anden side, hvor klimahensynet banker på? Fortsætter vi med at rejse helt som før coronakrisen, eller bliver en flyrejse i fremtiden noget meget eksklusivt kun for eliten? Luftfartsforsker Claus Lassen fra Aalborg Universitet har i snart 20 år forsket i luftfart, og han angiver fire scenarier for fremtidens luftfart.

Dansk Folkeparti lancerer en ny kulturpolitik, som blandt andet indeholder et forslag om en sproglov, der skal sikre det danske sprog mod amerikanske og engelske udtryk, der ellers siver ind i sproget. I stedet vil DF dyrke og optage danske udtryk i stedet for de invasive anglicismer. Vi taler med DFs kulturordfører, Morten Messerschmidt, om initiativet.

Hør tidligere afsnit her: