»Cordua & Steno«: Kristendomskanon i folkeskolen

Fast forbindelse mellem Fyn og Als, Kristendomskanon, minkskandale, udsigt til Brexitaftale, attentat på Frederik Vs buste på Kunstakademiet og USAs udenrigspolitik under Joe Biden i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

1. time

Skal der bygges en broforbindelse mellem Fyn og Als? Det mener en ny forening, der holder konference om den sag i dag. Hør argumenterne for denne store infrastrukturinvestering. Vi taler med foreningen Als-Fyn Broens sekretariatschef, Jes Schwartz-Hansen.

Vi har brug for at kristendommens betydning for vores historie og samtid, så derfor foreslår de konservative nu en kristendomskanon, som alle landets skoler kan bruge i deres undervisning. Hvad skal den kanon indeholde? Vi spørger de konservatives undervisningsordfører Mai Mercado.

Vi skal gennemgå ugen i politik, der blandt andet omhandler minkskandalen, der involverer fødevareminister Mogens Jensen (S) og statsministeren. Er der tale om en banal fejl fra regeringens side, da den ulovligt beordrede aflivning af mink, eller begik man bevidst lovbrud. Hvilken konsekvens skal det have? Måske finder vi også i denne uge en modtager af Ugens Fidusbamse.

2. time

Er en ny Brexit-traktat mellem Storbritannien og EU er på trapperne, inden Storbritannien forlader det indre marked 31. januar 2021? Det er på høje tid. Men hvad kan sådan en aftale indeholde af betingelser for Storbritannien? Underdirektør Anders Ladefoged fra DI har overblikket.

En gruppe af anonyme billedkunstnere fra Kunstakademiet har smidt en mere end 250 år gammel buste i Københavns Havn. Den forestillede akademiets grundlægger, kong Frederik V, skabt af billedhuggeren Saly, og aktionen skulle forstås som en protest imod den danske slavehandel. Busten er bjærget, men gerningen har fået sindene i kog. Blandt andet hos den konservative kulturrådmand Nikolaj Bøgh, der taler om »kulturhistorisk vandalisme« og kræver de pågældende straffet og oprydning på Kunstakademiet, der åbenbart er gennemsyret af woke-holdninger blandt de studerende, som forpester undervisningsmiljøet. Andre røster er mere positive over for Kunstakademiet. For eksempel Dorte Jelstrup, der er billedkunstner, filosof og ekstern lektor på Roskilde Universitet, som ikke mener, at eksempelvis Weekendavisen med sin artikel om Kunstakademiet tegner et sandt billede.

Demokraten Joe Biden er valgt til USAs 46. præsident. Hvad betyder det for USAs udenrigspolitik i forhold til Danmark og NATO og ikke mindst Kina? Vi taler med generalsekretær Lars Bangert Struwe fra Atlantsammenslutningen og postdoc Andreas Bøje Forsby fra Nordic Institute of Asian Studies under Københavns Universitet.