»Cordua & Steno«: Kaare Dybvad og Alex Vanopslagh i debat om billige boliger

Kaare Dybvad og Alex Vanopslagh i debat om billige boliger, polsk lov står over EU-lov, Poul Høi om ny Brexit-ballade angående Nordirland, Forsvaret er i dårlig tilstand og højere dagpenge en hån mod 200.000 lønmodtagere i Cordua & Steno på Berlingske torsdag

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Det er en hån mod 200.000 lønmodtagere, når regeringen foreslår at hæve dagpengesatsen for de første tre måneder i ledighedsperioden. Det mener Liberal Alliance. Imens jubler fagbevægelsen i FH, der i årevis har kæmpet for at hæve dagpengene. Debat mellem Ole Birk Olesen, Liberal Alliance og Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Henrik Møller.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske.dk eller Facebook.com.

Så skal vi omkring ugen i dansk politik og finde en modtager af ugens Fidusbamse. Lytterne er meget velkomne til at sende os nogle bud via Facebook.

Polens forfatningsdomstol slår nu fast i en dom, at polsk lov står over EU-lovgivning, men hos Kommissionen i Bruxelles og i de fleste medlemslande ryster man på hovedet af dommen og ser det som Polens første skridt ud af unionen. Det samme mener den polske opposition, der i de store byer demonstrerer for fortsat polsk EU- medlemskab. Hvad bliver den polske PiS-regerings næste træk? Analyse af Polen-kender Michael Hardenfelt fra Polen.

2. time

Den konservative britiske regering vil have genforhandlet Brexit-aftalen for så vidt angår Nordirland. Her er man stadig en del af EUs toldunion og i øvrigt det eneste sted i kongeriget, der ikke er plaget af varemangel. Imens kan Boris Johnsons tidligere spindoktor fortælle offentligheden, at den britiske premierminister aldrig havde en intention om at overholde aftalen, som han med stort besvær indgik EU. Aftalen skulle blot være på plads inden parlamentsvalget. Berlingskes Poul Høi beretter på en telefon fra York.

Inden 2024 skal Danmark leve op til NATOs fælles målsætning om at bruge to procent af BNP på forsvaret. I weekenden påpegede tidligere NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, at danske politikere nu må finde de 14 milliarder kroner ekstra, så vi når helt i mål. Lige nu bruger Danmark kun 1,4 procent og det er for sølle. Frihed koster, påpegede Fogh. Atlantsammenslutningens generalsekretær Lars Bangert Struwe er også bekymret for Det danske forsvar, som han ikke mener bliver prioriteret. Bag den pæne facade mangler der materiel. Lige fra feltflasker til ammunition. Politikerne har ikke forstået, hvor dårlig en tilstand, Forsvaret er i. Lars Bangert Struwe er med i studiet.

Regeringen vil med et nyt boligudspil og 10 milliarder kroner i ryggen over de næste 15 år skaffe 22.000 billige boliger, der hovedsageligt skal ligge i Hovedstaden. Her har det rødglødende boligmarked i de senere år har gjort det svært for almindelige indkomster at finde en bolig, som de kan betale. Men vil udspillet løse problemet? Debat mellem bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (Socialdemokratiet) og Liberal Alliances Alex Vanopslagh.

Hør tidligere afsnit her.