»Cordua & Steno«: Inflationstsunamien ruller ind over Danmark

Inflationstsunamien ruller ind over Danmark, Ølgate i UK, danskproduceret krigsmateriel gør nytte i Ukraine, Anna Libak om Putins Rusland netop nu og debat om ulighed under S-regeringen i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Inflationen ruller ind over Danmark – Berlingsked økonomiske redaktør, Ulrik Harald Bie, er med i dagens afsnit for at forklare, hvad vi egentlig har i vente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Vi oplever de højeste prisstigninger i Danmark med 6,7 procent i april måned, men det er slet ikke slut endnu. En inflationstsunami ruller ind over Danmark. Berlingskes økonomiske redaktør Ulrik Harald Bie forklarer, hvad vi alle har i vente.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Finansminister Nicolai Wammen har måttet opgive at finansiere ældrechecken ved at tage pengene af kassen. Nu skal regeringens løfte blandes ind i forhandlingerne om Grøn Skattereform, men det kan Wammen glemme alt om, siger Venstres formand. Vi dykker ned i ugen i dansk politik, valgkampen forud for folkeafstemningen 1. juni er kommet op i gear. Vi skal også finde en modtager af Ugens Fidusbamse.

Kommunalvalget i Storbritannien blev en gevaldig øretæve til det konservative regeringsparti, som lider under kritikken af premierminister Boris Johnson for at have overtrådt reglerne under coronanedlukningen, hvor der blev festet igennem på regeringskontorerne. En sag, der kendes som »Partygate«. Oppositionspartiet Labours leder Keir Starmer, har længe krævet Johnsons afgang, men er nu selv rendt ind i en sag – »beergate« – hvor han anklages for at have overtrådt de samme regler, da han drak øl på en pub. Starmer lover nu, at får han en bøde, så går han af som Labour-leder. Peter James Stark er i studiet for en analyse af britisk politik netop nu.

2. time

Danmark sender våben til Ukraines regering med regeringens velsignelse. Der er endda danskproduceret isenkram iblandt. Men hvad laver den danske forsvars- og sikkerhedsindustri egentlig af produkter?  Hvad er vi gode til? Hvor stor er produktionen herhjemme? Forventer man et boom i fremtiden, nu hvor næsten alle Vestens lande, herunder Danmark, skal opruste? Og har man i øvrigt et samarbejde med det danske forsvar? Kan danske virksomheder indgå i et kommende samarbejde med europæisk forsvarsindustri. Vi får besøg af branchedirektør Joachim Finkielman, fra DI Forsvar og Sikkerhed.

Vladimir Putin holdt tale 9. maj for de væbnede styrker uden at totalmobilisere det russiske samfund. Men hvad sagde han ellers, som man bør lægge mærke til og hvad er situationen lige nu i Rusland og for ledelsen i Kreml? Vi får en analyse af Weekendavisens udenrigsredaktør, Anna Libak.

Er uligheden steget under den socialdemokratiske regering? Det hævder Liberal Alliance. Debat mellem Ole Birk Olesen, socialordfører for LA, og beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, Henrik Møller.

Lyt til tidligere episoder her.

Følg Cordua & Steno på mobil