»Cordua & Steno«: Hvornår kommer hjælpen til tvangslukkede forretninger?

Kim Fournais om Corona-nedlukning, hjælpepakker når ikke frem, debat om vaccinepas, Hollands regering går af og dansk sikkerhedspolitik under Joe Biden i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

1. time

Erhvervsmanden Kim Fournais mener, at verden ikke kun blev ramt af coronavirus, men også af en decideret »emotionel massepsykose« – med ekstreme omkostninger til følge. I en kronik i Berlingske mandag, skrev han blandt andet, at han ikke er overbevist om, at nedlukningen af samfundet, der indtil videre har kostet samfundet 536 milliarder kroner, er den helt rigtige måde at få landet igennem coronakrisen. Vi taler med Fournais.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live hos Berlingske eller på Facebook.

Vi skal som sædvanlig også finde en modtager af Ugens Fidusbamse og i øvrigt vende ugen, der i dansk politik.

Regeringen forsikrer offentligheden om, at hjælpepakkerne er på vej ud til det tvangslukkede erhvervsliv. En af dem, der spejder forgæves efter hjælpen, er Hans Henrik Agger indehaver af Carls Øl og spisehus i København. Han har over 1 million til gode hos staten. Måske kan socialdemokratiets erhvervsordfører Orla Hav hjælpe med svar på, hvorfor hjælpen ikke når frem? De to diskuterer forsinkelse af hjælpepakkerne og konsekvenserne af, at de ikke når frem i tide.

2. time

Er udstedelse af et vaccinepas til vaccinerede og corona-resistente borgere en god idé til hurtigere at få aktiveret de dele af vores økonomi, der har ligget stille under coronarestriktionerne? Det debatterer erhvervsordfører for de konservative Mona Juel med SFs sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen.

Hollands regering er trådt tilbage efter en skandale, hvor tusinder af børnefamilier uretmæssigt er blevet beskyldt for at svindle med børnepenge. Christian Foldager giver os baggrunden for historien.

Trump er nu helt ude af Det Hvide Hus og præsident Joe Biden sider nu i stolen i det ovale værelse. Hvad får det af betydning for dansk udenrigspolitik? Vil USA stadig købe Grønland og er Danmark stadig under pres for at finde flere penge til forsvaret? Berlingskes sikkerhedskorrespondent Kristian Mouritzen analyserer.

Hør tidligere afsnit her.