»Cordua & Steno«: Hvorfor skal uddannelser flyttes til provinsen?

Debat om udflytning af uddannelser til provinsen, landbrugets bidrag til CO2-reduktion, optimistisk vismandsrapport og Lindvig og Westy om den politiske udvikling i Sydamerika under coronakrisen i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på berlingske.dk eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

En række uddannelser skal flyttes fra de store universitetsbyer til en række provinsbyer, har regeringen besluttet. Men er det fornuftigt? Risikerer man at ødelægge forskningsmiljøer, og nedlagde man ikke tidligere de samme uddannelser, fordi der ikke var nogen elevsøgning? Debat mellem uddannelsesordførerne for Socialdemokratiet, Bjørn Brandenburg, og Katrine Robsøe fra De Radikale.

Vi skal vende en række sager i ugen, der gik i dansk politik, hvor Ydelseskommissonen barslede med et forslag til kontanthjælpsreform, der deler vandene på Christiansborg. Regeringen bebuder andre reformer samtidig med, at De Radikale kræver reformer, der øger arbejdsudbuddet. Måske er torsdag dagen, hvor tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens parti endelig ser dagens lys, og så skal vi omkring Folketingets afslutningsdebat. Sidst, men ikke mindst, skal vi uddele Ugens Fidusbamse.

2. time

Folketingets partier forhandler for tiden om landbrugets bidrag til målsætningen om 70 procent CO2-reduktion inden 2030. Det er ikke nemt. Hvad mener landbruget selv, at man kan bidrage med, uden at man nedlægger sig selv? Er det muligt at opretholde svineproduktionen i fremtiden, eller bør man skifte til og satse på vegetabilsk produktion i stedet? Vi spørger Anna Ahrnung, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

De økonomiske vismænd kom onsdag med en ny rapport og prognose for dansk økonomis fremtid, og de er meget optimistiske. Men hvad har de egentlig at have deres optimisme i? Berlingskes økonomiske kommentator, Ulrik Harald Bie, er skeptisk.

Sydamerika er fortsat hårdt ramt af coronakrisen. Hvordan har de forskellige lande udviklet sig politisk under denne sundhedskrise, der også har ramt landenes økonomier. Vi tager en rundtur til Brasilien, Columbia og Peru med vores Sydamerika-kendere, to gange Niels – Lindvig og Westy.

Lyt til tidligere afsnit her: