»Cordua & Steno«: Hvorfor bør vi skære et år af kandidatuddannelserne?

Russisk mobilisering og sprængte gasledninger, Lykke Friis om EU-koalitionen mod Rusland efter italiensk og bulgarsk parlamentsvalg, regeringen vil beskære kandidatuddannelser, borgerlige skabhalse bør forene sig, og Henrik Dahl er træt af »voksenbordet« i dansk politik i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

I denne udgave af Jarl Cordua og Torben Stenos podcast kan du blandt andet høre Kasper Sand Kjær (S), der er formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, og De Radikales uddannelsesordfører, Katrine Robsøe, debattere regeringens forslag om at skære et år af visse kandidatuddannelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Rusland mobiliserer! Får det betydning for Ukraine-krigen? Der er sprængt hul tre steder i gasledninger i Østersøen, der ellers skulle føre gas fra Rusland til Vesten. Regeringen mener, at der er tale om sabotage. Hvem har et motiv? Hvad kan vi gøre ved det? Får det Danmark til at vakle i støtten til Ukraine? Vi spørger Rusland-kender og sikkerhedspolitisk analytiker ved Kristeligt Dagblad Jens Worning.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller på Facebook.

Et folketingsvalg udskrives formentlig i næste uge. Regeringen sprøjter forslag ud, men vi venter dog endnu på dens 2030-plan om, hvordan regeringen vil bruge af råderummet. Støjberg vil i regering, og Lars Løkke stiller nye krav for eventuelt at støtte Mette Frederiksen som statsminister. Vi vender ugen i dansk politik og finder en modtager af Ugens Fidusbamse.

En højrenationalistisk EU-skeptiker har vundet valget klart i Italien. På søndag gælder det parlamentsvalget i Bulgarien – det fjerde på to år. Bulgarsk politik hjemsøges af korruptionsanklager og flere partier, der vil bryde EUs koalition mod Rusland. Vi får en analyse fra Tænketanken Europas direktør, Lykke Friis, der p.t. befinder sig i den Tyske Forbundsdag i Berlin, hvor man også betragter sabotageaktionerne i Østersøen med stor alvor.

2. time

Regeringen foreslår, at man skærer et år af visse kandidatuddannelser. Hvorfor det? Og hvad vil man bruge pengene til? Debat mellem Kasper Sand Kjær (S), der er formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, og De Radikales uddannelsesordfører, Katrine Robsøe.

»Foren jer i skabhalse.« Det er budskabet til de borgerlige partier fra Berlingskes lederskribent Ole P. Kristensen. Han mener blandt andet, at de nationalkonservatives liberalisme-bashing er gået over gevind. I stedet bør borgerlige politikere enes om, at staten er blevet rigeligt stor. Ole P. Kristensen uddyber synspunktet i studiet.

»Ved Voksenbordet« er en ny debatbog af Henrik Dahl, folketingsmedlem for Liberal Alliance. Bogen udkommer på mandag. Dahl mener blandt andet, at midten er kvælende for dansk politik og stopper for de nødvendige reformer. Desværre er det nødvendigt at acceptere at gå ind på midtens synspunkter for at få en plads »ved voksenbordet« i dansk politik – altså dér, hvor kompromiserne indgås, og de langsigtede beslutninger træffes. Dahl er gæst.

Følg Cordua & Steno på mobil