»Cordua & Steno«: Hvorfor bør folketinget afvise at ophæve Claus Hjorts immunitet?

Debat om Claus Hjorts immunitet, Schweiz i tilnærmelse til NATO, gigantisk havvindaftale sikrer Europa strøm, stenet vej mod ny nordirsk regering og tysk-franske forslag tilbyder Putin lunser af Ukraine i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Cordua & Steno Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Time

Bør folketinget ophæve tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens immunitet? Ja selvfølgelig. Lad dog domstolene tage stilling til sagen, mener A4-mediers chefredaktør og administrerende direktør Kristian Madsen. Nej, naturligvis ikke, når folketingsmedlemmerne ikke kender anklagen, mener jurist og Berlingske-kommentator Anne Sofie Allarp. Debat i studiet.

Vi skal vende en begivenhedsrig uge i dansk politik med analyser og kommentarer, hvor vi også skal finde en modtager af Ugens Fidusbamse.

En ny stor havvindaftale for Nordsøen mellem fire lande herunder Danmark blev offentliggjort onsdag. Den skal levere halvdelen af Europas behov for strøm i 2050, og dermed medvirke til uafhængighed af russisk olie og gas. Det lyder helt fantastisk, men hvad siger det kritiske øje i den grønne tænketank CONCITO? Vi spørger EU-chef Jens Mattias Clausen.

Lyt til episoden her:

2. Time.

Ukraine-krigen har vendt op ned på verden. Nu har både Finland og Sverige sendt en ansøgning afsted til NATO. Det afsluttede 200 års officiel svensk neutralitetspolitik. Men også Schweiz sender venlige signaler til NATO. Tyrkiets krav til Sveriges og Finlands optagelse, hvor andre kunne have lyst til at bytte, så man slap for at være i forsvarsalliance med Erdogans regime. Kan man ekskludere lande fra NATO? Hvordan ender sagen? Og hvordan går det egentlig med krigen i Donbas? Vi spørger tænketanken Europas sikkerhedspolitiske analytiker Jakob Kaarsbo.

Det er nogle uger siden, at lokalvalget blev afgjort i Nordirland, hvor nationalistpartiet Sinn Fein for første gang blev størst. Hvordan går det med at danne en ny regering og hvordan påvirkes processen af, at Boris Johnson i London nu vil løbe fra Brexit-aftalen med EU om Nordirland? Vi spørger danske Sophie Rasmussen, der har boet i landet igennem en årrække.

Både den franske præsident Emmanuel Macron og den tyske kansler Olaf Scholz hænger i røret hos Ruslands præsident. Det hævdes, at de to store EU-landes politiske ledere forsøger at finde ud af, hvor stor en bid af Ukraine, der vil stille Putin tilfreds, så krigen kan afsluttes og verden komme videre. Men hvordan kan andre lande forhandle på et frit land vegne og dele ud af det til Rusland og er Tyskland og Frankrig bed at blive bløde i knæene? Analyse af Johannes Wamberg Andersen, der er dansk journalist, der i mange år har været bosiddende i Ukraine.

Lyt til episoden her:

Lyt til tidligere episoder her:

Følg Cordua & Steno på mobil