»Cordua & Steno«: Hvordan vil Vermund gennemføre borgerlig politik?

Vermund raser mod Ellemann, Ulrik Bie om udsigterne for russisk økonomi, borgerens problem, når Statens gældsinddrivelse ikke fungerer, Ungarn i pengestrid med EU om støtte til Ukraine og højreorienteret kup mod den tyske regering forpurret i Cordua & Steno torsdag på Berlingske.

Torben Steno og Jarl Cordua er værter i podcasten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Time

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, raser over Venstres formand, som hun beskylder for med snyd og bedrag at have holdt borgerlige vælgere for nar. Men kan hun selv se en vej frem for et borgerligt politisk samarbejde? Og vil Nye Borgerlige slet ikke samarbejde med en SV-regering? Vermund er gæst.

Det er klokken 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via www.berlingske.dk/podcast-cordua-og-steno eller www.facebook.com/corduaogsteno

Ukraine-krigen er gået ind i sin tiende måned, og hvordan går det med russisk økonomi? Det store kollaps er udeblevet, men hvordan tager fremtidsudsigterne sig ud, nu, hvor vestlige lande netop har vedtaget et prisloft på russisk olie? Vi spørger Berlingske økonomiske redaktør, Ulrik Bie.

Regeringsforhandlingerne fortsætter nu uden De Konservative og senest SF. Vi analyserer udviklingen og kommenterer ugen i dansk politik, hvor vi også leder efter en modtager af Ugens fidusbamse.

Lyt til første time her:

2. Time

Borgerne kan ikke få lov at betale smågæld til det offentlige, fordi inddrivelsessystemerne ikke virker. Selv småbeløb på få øre. Alligevel hæfter 138.000 fortsat for gæld med renter. Nu er ombudsmanden gået ind i sagen, men måske borgeren burde tage sagen i egen hånd og sætte de skyldige penge ind på en konto i egen bank, og så må Gældsstyrelsen hente dem, når foretagendet engang i en sikkert fjern fremtid har fået et inddrivelsessystem op at køre? Eller må politikerne i stedet se i øjnene, at de af hensyn til borgernes retssikkerhed bør lade kravene forælde og afskrive gælden? Det taler vi med Berlingskes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen om.

EU-landene blev i denne uge næsten enige om at sende økonomisk støtte på 18 milliarder euro til Ukraine, men Ungarn er imod, og på grund af reglen om enstemmighed, må EU nu finde en anden vej for at yde støtten til Ukraine. Årsagen til Ungarns blokering er, at landet stiller modkrav om, at få EU-midler udbetalt. De er nødvendige for at lukke hullet i landets slunkne statskasse. Vi får en analyse af chefanalytiker Ditte Marie Brasso Sørensen fra Tænketanken Europa.

Onsdag vågnede Tyskland op til en opsigtsvækkende nyhed. Politifolk, soldater, en AfD-politiker og en dommer samt den adelige Heinrich XII Prins Reuss er blandt den farverige gruppe af sammensvorne højreorienterede fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse, der tilsyneladende har haft kupplaner mod forbundsregeringen. Disse blev dog forpurret med tysk politis indgriben, hvor 25 personer er blevet arresteret. Berlingskes Peter Suppli Benson har fulgt sagen og har dykket ned i, hvem nogle af de mulige kupmagere er, hvad der motiverede dem, og hvad deres mål er.

Lyt til 2. time her:

Følg Cordua & Steno på mobil

Lyt til tidligere episoder her