»Cordua & Steno«: Hvordan genvinder De Radikale en position med stor indflydelse på dansk politik?

De Konservative støtter borgerforslag om rigsret, Pernille Vermund (NB) foreslår velstandslov, Sofie Carsten Nielsen (R) om den radikale krise, debat om regeringens landbrugsudspil og Poul Høi om angreb på Boris Johnson fra tidligere chefrådgiver. Alt sammen i »Cordua & Steno« torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på berlingske.dk eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første time

De Konservative støtter ligesom de øvrige blå partier et borgerforslag, der vil sende statsministeren i en rigsret længe før den nedsatte Granskningskommission har afgjort, om der er grundlag for at gøre det. Hvorfor? Vi spørger De Konservatives gruppeformand, Mai Mercado.

Hør Cordua & Steno på Berlingske LIVE kl. 10.05 på https://www.berlingske.dk/podcast-cordua-og-steno eller https://www.facebook.com/corduaogsteno

Folketinget har vedtaget forpligtende lovgivning med en budgetlov og en klimalov. Nu er tiden kommet til en velstandslov, der forpligter regeringen til at føre en politik, der skaber økonomisk vækst i samfundet. Det mener Nye Borgerliges formand Pernille Vermund. Men hvordan skal sådan en lov skrues sammen? Vermund er med i studiet.

De Radikale skraber bunden i meningsmålingerne for tiden efter et katastrofalt år, hvor man mistede både sin partileder efter en #metoo-sag og sagde farvel til to folketingsmedlemmer.

For nylig var der igen ballade, da flere ansatte åbent kritiserede forholdene i partiets sekretariat. Næsten dagligt bliver De Radikale mindet om af regeringen, at de ingen indflydelse har i udlændingepolitikken, og selv er man også utilfreds med indrømmelserne i klimapolitikken.

Vi spørger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, om der en vej ud af vildnisset.

Anden time

Regeringens landbrugsudspil er landet! Nu skal landbruget til at levere noget CO2-reduktion, så Danmark kan komme i mål med klimamålsætningen!

Men skal erhvervet stå alene med regningen? Regeringen hævder selv, at den er landmændenes og fødevareerhvervets bedste ven, men hvad mener Venstre? Kan partiet se sig selv i et kommende forlig? Debat mellem fødevareordfører Anders Kronborg (S) og Venstres chefforhandler Troels Lund Poulsen.

Så skal vi omkring ugen i dansk politik, hvor Folketinget er blevet begunstiget med endnu et politisk parti og finde en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

De var engang så tæt. Det er de ikke mere! Det er som altid »festligt« omkring Storbritanniens premierminister Boris Johnson, der nu skal forholde sig til angreb på hans integritet og kompetence fra hans tidligere chefrådgiver Dominic Cummings.

Berlingskes mand i UK, Poul Høi, kan berette om den spektakulære sag fra Downing Street 10.

Hør tidligere afsnit her: