»Cordua & Steno«: Hvor kommer pengene fra til de Konservatives skattelettelser?

Krav om prædikener på dansk, Støjberg, Trump eller Reagan, debat om grøn skattereformsforslag, retssikkerhed for Loke såvel som for Thor, fradrag for kunst og oplevelser og konservativt finanslovsforslag i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. time

Regeringen planlægger en lov om prædikener på andre sprog end dansk. Det sker for at komme islamistiske hadprædikanter til livs. Alle prædikener i Danmark, der holdes på andre sprog, skal gøres tilgængelige på dansk. Men forslaget vil ramme blandt andet de tyske mindretalskirker i Sønderjylland og vil være ødelæggende for åndsfriheden og tilliden i samfundet, mener kritikere. Vi tager debatten med Socialdemokratiets kirkeordfører, Julie Skovsby, og Marie Høgh, sognepræst og konservativ folketingskandidat.

Det har været endnu en uge med stormløb mod regeringen i minkskandalesagen. Men der har også været demonstrationer i flere byer, hvor blandt andre Venstres næstformand Inger Støjberg i stil med Donald Trump (eller var det Ronald Reagan?) lørdag fik sagt, at »sumpen skal drænes«. Den slaglinje har man også bemærket sig og diskuteret i Venstre. Det og andre sager fra ugen i dansk politik skal vi vende, mens vi finder en modtager af Ugens Fidusbamse.

Er regeringens grønne skattereform det rigtige svar til at opnå 70 procents CO2-reduktion?

Hvor blev CO2-afgiften af, og hvem vil man lave aftale med? VK eller venstrefløjen/de Radikale? Hvad vil Venstre? Er klar til et forlig med regeringen? Debatterer vi med Jesper Petersen, politisk ordfører for Socialdemokratiet, og Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers.

2. time

Chefjurist Jacob Mchangama fra tænketanken Justitia skrev i Berlingske, at minksagen viser, at Grundlovens idealer stadig lever i befolkningen. Men den indeholder også en advarsel. Hvis vi kun kerer os om retssikkerhed og retsstatsprincipper, når det er naboen, det går ud over, risikerer den konkrete forankring af demokratiske principper at erodere.

Kultur- og oplevelsesindustrien er blandt de absolut hårdest ramte af coronakrisen. Tusinder har mistet arbejdet, og løst tilknyttede kunstnere, foredragsholdere, debattører, musikere og skuespillere har set et helt års indtægt forsvinde. Nu foreslår Dansk Erhverv sammen med dele af kulturlivet et fradrag i stil med håndværkerfradraget, hvor man kan trække sine ture på hotel, restaurant, biograf, museum og koncert fra på selvangivelsen. Chef for turisme og oplevelsesøkonomi Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv uddyber forslaget.

De Konservative er kommet med deres finanslovsforslag, og der er gode nyheder til alle dem, der efterspørger skattelettelser. Men hvor skal pengene komme fra? Vi spørger de Konservatives politiske ordfører, Marcus Knuth, om det hele.

Hør med live i »Cordua & Steno« på Berlingske fra kl. 10.05 her eller på Facebook.